Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη. Κληθείσα να σχολιάσει την επικείμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η Σία Αναγνωστοπούλου έκανε έκκληση στον Στέφανο Κασσελάκη να επιδείξει σθένος και να πάρει πίσω τις διαγραφές, ενώ έκανε παραλληλισμό με την στάση του Αλέξη Τσίπρα που κατά την Σία Αναγνωστοπούλου επέδειξε σθένος και τελικά πήρε πίσω την διαγραφή του Παύλου Πολάκη.

Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι αποδίδει στην ηγετική ομάδα περί τον Στέφανο Κασσελάκη, έλλειψη σθένους και ιαχές πολεμοχαρείς, ουσιαστικά κατηγορώντας τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αφήσει την άσκηση εξουσίας του κόμματος στους «αντιβασιλείς» του. Και στην πράξη δεν έχει άδικο: οι προεδρικοί βρήκαν ευκαιρία με τον αλεξιπτωτιστή Στέφανο Κασσελάκη -ο οποίος δεν έχει απολύτως κανέναν δεσμό με το κόμμα- να προβούν στις εκκαθαρίσεις που τόσο πολύ επιθυμούσαν, ήδη από την εποχή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας ουσιαστικά «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» επάνω στην πλάτη του Στέφανου Κασσελάκη. Αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η δήλωση της Αναγνωστοπούλου

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν αμφισβητούσε κανείς το πρόσωπο του Τσίπρα. Στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη υπάρχει αμφισβήτηση. Αυτό, δεν είναι μια ειδοποιός διαφορά;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Ο Τσίπρας ήταν σαρξ εκ της σαρκός, ήταν δημιούργημα και δημιουργός αυτής της ιστορίας, διαμορφωτής και συνδιαμορφωτής. Οι πολιτικές αντεγκλήσεις -και στο πρόσωπο του προέδρου- δεν δείχνουν εκτός από τις ιαχές και τις πολεμοχαρείς κραυγές. Δεν είμαι υπέρ των κραυγών "φυτευτός, το ένα, το άλλο" δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους ύφος, ήθος και περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, έχουν πολιτική κρίση. Όμως στην στιγμή που είμαστε, αν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να σωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει αυτή τη στιγμή να έχει δίπλα στον πρόεδρο μια ηγετική ομάδα, που έχει αυτό το σθένος. Όπως το είχε πριν».

Παναγιώτης Στάθης: «Η ηγετική ομάδα τώρα, δεν έχει αυτό το σθένος;»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Όχι, έχει ιαχές. Ιαχές πολεμοχαρείς».

Παναγιώτης Στάθης: «Τώρα φαντάζομαι στον κύριο Πολάκη αναφέρεστε, έτσι; Για να λέμε ονοματεπώνυμα».

Σία Αναγνωστοπούλου: «Όχι μόνο στον κύριο Πολάκη. Και στην κυρία Τζάκρη και στην κυρία Αυγέρη, είχατε ακούσει κανέναν από τους «προεδρικούς» επί Τσίπρα -αφήστε την Ομπρέλα- να βγαίνει με ιαχές πολεμοχαρείς; Από την άλλη μεριά, ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα, οι διαγραφές γίνονται για ποινικούς λόγους, για πολιτικούς λόγους, οι διαγραφές δεν είναι μέσα στην κουλτούρα του κόμματος».