Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ναυτεμπορική, στη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη. Κληθείς να σχολιάσει το κείμενο αποχώρησης του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι δεν είναι άξιο λόγου, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Σταθάκη ότι σε όλες τις περασμένες εκλογικές μάχες, εκείνος ήταν απών, ενώ για την αποχώρησή του, σχολίασε σκωπτικά «καλή τύχη και η Παναγιά μαζί του».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μνεία που θέλησε να κάνει ο Γιώργος Τσίπρας, σε ένα σημείο του κειμένου του Γιώργου Σταθάκη -το οποίο είπε ότι διάβασε διαγωνίως κι απλώς έτυχε να πέσει το μάτι του εκεί- στο οποίο κατηγορεί συγκεκριμένα στελέχη των «προεδρικών» για πελατειακές σχέσεις. Εκεί επέμεινε ο Γιώργος Τσίπρας ότι η "από εδώ πλευρά" (σ.σ. εννοώντας τους «προεδρικούς») δεν είχε πελατειακές σχέσεις, τονίζοντας παράλληλα, ότι ορισμένοι άλλοι, μπορεί να είχαν. Είναι βέβαιο ότι μετά από την επικείμενη διάσπαση, θα αρχίσουν να καρφώνουν οι πρώην σύντροφοι, ο ένας τον άλλον. Κι εκεί θα μάθουμε πολλά. 

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Νικόλ Λειβαδάρη: «Πολύ θα θέλαμε να ξεκινήσουμε την κουβέντα από τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά δεν μας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεκινήσουμε από το άρθρο του κυρίου Σταθάκη, το μακροσκελές αυτό άρθρο με το οποίο ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα λέει ότι δεν χωράει στο κόμμα Κασσελάκη-Πολάκη-Παππά, στο οποίο χρεώνει στροφή στον λαϊκισμό, μιλάει για τραμπισμό και για κανένα χώρο για τις αξίες της ανανεωτικής Αριστεράς. Πώς το είδατε αυτό το άρθρο;»

Γιώργος Τσίπρας: «Κατ' αρχάς δεν είναι ότι δεν σας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταθάκης δεν σας αφήνει, έχει μια διαφορά».

Νικόλ Λειβαδάρη: «Μέχρι σήμερα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Τσίπρας: «Ναι, σύμφωνοι, αλλά είναι ο Σταθάκης, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έγινε κάτι από τον Στέφανο Κασσελάκη, έγινε από τον κύριο Σταθάκη».

Νικόλ Λειβαδάρη: «Ο κύριος Σταθάκης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή;»

Γιώργος Τσίπρας: «Ήταν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γενικά ήταν λίγο απών όλο το προηγούμενο διάστημα. Και στις εκλογές ήταν απών και στις προηγούμενες εκλογές ήταν απών. Δεν το έχω διαβάσει το κείμενο, διαγωνίως του έχω ρίξει μια ματιά, δεν νομίζω ότι είναι άξιο λόγου».

Νικόλ Λειβαδάρη: «Ο κύριος Σταθάκης ήταν πρώην υπουργός οικονομίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι άξιο λόγου να αποχωρεί;»

Γιώργος Τσίπρας: «Σύμφωνοι, σύμφωνοι, εντάξει. Από πλευράς πολιτικής μάχης -γιατί εκεί κρίνονται τα στελέχη- δεν τον θυμάμαι να είναι ιδιαίτερα παρών. Και στις πρόσφατες εκλογικές μάχες που δόθηκαν και παλαιότερα. Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει και όπως το καταλαβαίνει. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να σχολιάσω κάτι, μόνο επειδή έπεσε το μάτι μου επειδή έπεσε στο θέμα, κατηγορεί την πλευρά Κασσελάκη και ονόματα συγκεκριμένα, για πελατειακές σχέσεις. Ειδικά για αυτό δεν θα έπρεπε να το πει ο Γιώργος, δεν θα έπρεπε να το πει. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα -πρώτον- η "από εδώ" πλευρά με αυτό το οποίο αναφέρει. Ορισμένοι άλλοι μπορεί να είχαν, όχι η "από εδώ" πλευρά. Αυτό ήταν λίγο ενοχλητικό, να το λέει ο Γιώργος Σταθάκης».

Νικόλ Λειβαδάρη: «Λέει και άλλα πολλά ο κύριος Σταθάκης, μιλάει για λαϊκισμό, μιλάει για τραμπισμό...»

Γιώργος Τσίπρας: «Εντάξει, εντάξει, δεν θέλω να σχολιάσω. Καλή τύχη και η Παναγιά μαζί του».