Δύο πολιτικές ειδήσεις κυριαρχούν τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα. Η μία αφορά τον πρωθυπουργό και η άλλη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας βρίσκεται στην Αγγλία και αγωνίζεται για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ο άλλος είναι στις Σπέτσες για «αποφόρτιση» και κερνάει σφηνάκια τους θαμώνες παριστάνοντας τον μπάρμαν!

Πραγματικά το παράδειγμα και η σύγκριση Μητσοτάκη και Κασσελάκη αναδεικνύει την πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στο πολιτικό σκηνικό. Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι συγκρίσεις είναι εντελώς καταστροφικές, εντελώς απογοητευτικές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μακάρι να παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, για το κόμμα του και για τη χώρα επειδή έχει μια τόσο αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κασσελάκης ζει στον δικό του πλανήτη και αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να σταθεί ως πολιτικός αρχηγός.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, η δήλωση που έκανε χθες ο Αλέξης Χαρίτσης νομίζω ότι αποτυπώνει το τι σκέπτεται και πώς αντιδρούν τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς. Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στις μετρήσεις που δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει τη μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλον δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία», είπε.

Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα του Κασσελάκη. Ο ένας μετά τον άλλον οι σύντροφοί του κάνουν λόγο για ανυπαρξία σοβαρού πολιτικού λόγο και ανυπαρξία πολιτικού περιεχομένου. Ακόμα και οι σύντροφοι του Κασσελάκη που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτό επισημαίνουν. Μπορεί να μην το φωνάζουν για να μη διαγραφούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές, όμως συζητήσεις που έχουν με φίλους και γνωστούς δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την πολιτική ανεπάρκεια που εμφανίζει ο Κασσελάκης.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που έχει το πολιτικό σύστημα με την ανεπάρκεια και αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γνωστό. Και είναι πολύ σοβαρό γιατί επηρεάζει συνολικά τη χώρα και όλα κόμματα γενικότερα. Αλλά για να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους, και για το πρόβλημα αυτό ευθύνονται οι πολίτες. Γιατί πολίτες ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν υπήρχε κάποια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που θα έδινε στο κόμμα της Κουμουνδούρου σοβαρά και αξιόπιστα χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και πρέπει τη σκληρή αυτή πραγματικότητα να τη δει πολύ σοβαρά η κοινωνία. Σοβαρό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Ούτε όμως υπήρξε από το πρόσφατο παρελθόν. Η μόνη περίοδος που αυτή η Αριστερά είναι σοβαρή ήταν το ΚΚΕ Εσ. με τον Λεωνίδα Κύρκο στο τιμόνι του.

Τα… σφηνάκια που κέρναγε το Σαββατοκύριακο ο Κασσελάκης είναι μόνο ένα δείγμα από τα πολλά στα οποία θα μπορούσαμε να αναφερθούμε για να ασκήσουμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω όμως ότι έτσι όπως έχει μεταλλαχθεί το κόμμα αυτό η κριτική δεν θα έχει κανένα νόημα. Πλέον οι δραστηριότητες και οι λειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ θα απασχολούν τις επιθεωρήσεις στα θέατρα όλης της χώρας. Αυτή είναι η κατάντια ενός κόμματος που θα μπορούσε να είχε άλλες προοπτικές…