Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται χαμός και να υβρίζονται όλοι μεταξύ τους στην κυβέρνηση, όμως η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Και πώς να σταματήσει όταν στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ο αεικίνητος Κ. Μητσοτάκης που έχει ξεκινήσει από τώρα την προεκλογική περίοδο και τις περιοδείες του εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου!

Μαθαίνω από καλά ενημερωμένη πηγή ότι ο πρωθυπουργός προγραμματίζει το επόμενο διάστημα περισσότερες περιοδείες εκτός Μαξίμου, έχοντας ζητήσει από τους συνεργάτες του να κάνουν έναν προγραμματισμό με αρκετές επισκέψεις εκτός Αττικής σε μηνιαία βάση.

Πριν από δύο Σαββατοκύριακα είχε βρεθεί στην Ανατολική Αττική, στις εγκαταστάσεις της Elpen και στη συνέχεια σε καφέ στην Κερατέα, ενώ προχθές περιόδευσε στη Στερεά Ελλάδα για να δει τα μεγάλα έργα στη Φθιώτιδα. Ο Κ. Μητσοτάκης, όπως είναι γνωστό, επισκέφθηκε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στη συνέχεια έκανε στάση στα Καμένα Βούρλα. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του αυτοκινητοδρόμου Μπράλος-Αμφισσα, ένα έργο κομβικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρωθυπουργός θα συνδέει τις περιοδείες του με σημαντικά έργα υποδομής ανά την Ελλάδα που θα αποτυπώνουν την ανάπτυξη της οικονομίας με αιχμή το κυβερνητικό έργο ή με σημαντικές επενδύσεις με τοπική πολλαπλασιαστική αξία.

ΠΑΝΤΩΣ το Μαξίμου δεν αφήνει τη μάχη με την καθημερινότητα και την ακρίβεια. Με δεδομένο ότι η ακρίβεια παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα των νοικοκυριών και η κυβέρνηση έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της, ο Κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις που κάνει σε σούπερ μάρκετ για να παρακολουθεί την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών. Σημειώνω ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, πάνω από 900 προϊόντα έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της μειωμένης τιμής τουλάχιστον 5%, ενώ, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, πολυεθνικές εταιρείες που έγιναν αποδέκτες των «τσουχτερών» προστίμων για υπέρβαση του περιθωρίου κέρδους τους ξεκίνησαν να μειώνουν σημαντικά τις τιμές. Μάλιστα ο πρωθυπουργός, εάν συνεχιστεί το πρόβλημα με την ακρίβεια στον ίδιο βαθμό, δεν αποκλείεται να καθιερώσει τη… σαββατιάτικη επίσκεψη στα σούπερ μάρκετ, όπως έχει κάνει με την κυριακάτικη ανάρτηση στο facebook, με δεδομένο ότι και τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα έκανε αυτοψία για τις τιμές στο ράφι. Τι δείχνουν όλα αυτά; Δείχνουν ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που με το μόνο το οποίο ασχολούνται είναι να πλακώνονται μεταξύ τους, η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης «τρέχει» γρήγορα και θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα μέχρι το τέλος του έτους.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, η προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας όχι μόνο μέσα από τις μετρήσεις τις οποίες έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, αλλά μέσα από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, τις οποίες μεταφέρουν στον πρωθυπουργό οι πολίτες από τις περιοδείες και τις επαφές που έχει μαζί τους. Αυτή η επαφή του πρωθυπουργού με την πραγματικότητα είναι το μεγάλο πολιτικό του ατού. Αντιλαμβάνεται τι θέλουν οι πολίτες, αφουγκράζεται τις τάσεις της κοινωνίας και σε όλες τις περιπτώσεις προσπαθεί να ικανοποιήσει αιτήματα των πολιτών. Aλλωστε, αυτό είναι το ζητούμενο για την πολιτική. Να μπορεί να επιλύει προβλήματα τα οποία απασχολούν τους ανθρώπους. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…