Το πόρισμα του Αρείου Πάγου, με το οποίο μπαίνει οριστικό τέλος στην προπαγάνδα που στήθηκε σε βάρος της κυβέρνησης και του Γρηγόρη Δημητριάδη, προκαλεί πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη αφού κατεδαφίζει την προπαγάνδα και το αφήγημα με το οποίο πολιτεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –από κοινού με το ΠΑΣΟΚ–από τον Αύγουστο του 2022. Οι ύβρεις κατά της Δικαιοσύνης δείχνουν το μέγεθος του πανικού, όπως και οι απειλές κατά πάντων που δείχνουν τι προτίθεται να πράξει με τους θεσμούς στην περίπτωση που επανέλθει το κόμμα αυτό στην εξουσία.

Η ανακοίνωση που θυμίζει ολίγη από την τραμπική λογική ότι αν βγει πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν οι πολίτες της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο αφού τονίζει ότι «η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν», θυμίζοντας τον Παύλο Πολάκη και την πρότασή του για τη δημιουργία μιας άλλης σχολής για δικαστές που πιθανότατα θα βγάζει στελέχη που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια να μπουν φυλακή κάποιοι «πολιτικοί για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η επίθεση κατά της Δικαιοσύνης είναι πρωτοφανής. Στην κυριολεξία πρωτοφανής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του».

Η επίθεση στην ηγεσία του Αρείου Πάγου είναι ξεκάθαρη. Και είναι αυτή ακριβώς η στάση του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν τον πανικό τους. Όπως και οι απειλές που εκτοξεύουν τόσο κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης όσο και κατά των πολιτικών αντιπάλων τους. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να βάλλουν κατά των θεσμών. Ενδεχομένως αυτός να είναι και ο στόχος τους. Η αποδόμηση των θεσμών όπως έγινε και πριν από το 2015. Μόνο που η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως ως ανέκδοτο.

Όμως η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνεται. Κρίνεται από όλους με βάση και το παρελθόν. Με βάση και το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει λόγο για παραδικαστικό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα. Και με τη συμμετοχή προσώπων που παραμένουν στην Κουμουνδούρου.

Θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη αφού επί της ουσίας δεν καταρρίπτονται μόνο τα αφηγήματα και οι θεωρίες συνωμοσίας. Καταρρίπτεται η βάση στην οποία στηρίζεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαλύεται το dna της ύπαρξής του. Γι' αυτόν τον λόγο περνά σε ένα άλλο επίπεδο λαϊκισμού και τοξικότητας. Για αυτό στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη και λειτουργεί με το σκεπτικό της δολοφονίας χαρακτήρων των δικαστικών λειτουργών. Το μόνο που λείπει είναι μια ανάρτηση με τις φωτογραφίες, τα ονόματα και τις διευθύνσεις αυτών που έλαβαν την απόφαση, όπως είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο Παύλος Πολάκης.

Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η απόφαση για τις παρακολουθήσεις έρχεται να προστεθεί στην έκθεση της Κομισιόν για το κράτος Δικαίου (και) στην Ελλάδα, που επίσης καταρρίπτει ένα ακόμη αφήγημα, μια ακόμη προπαγανδιστική μηχανή που είχε στηθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην περίπτωση της έκθεσης της Κομισιόν ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω των τρολ αλλά και στελεχών.