Αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ομολογουμένως, ξεπερνάει κάθε φαντασία, ειδικά για ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολιτικού αρχηγού να καθορίζει τον χρόνο που θα περάσει με την οικογένειά του, αλλά δεν έχει υπάρξει προηγούμενο, για κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, ο… ηγέτης να παρεμβαίνει μέσω social media και μάλιστα από τις παραλίες της Μυκόνου.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς 

Σύμφωνα με το… ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές, συνοδεία του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ, «έκανε βόλτα στα Ματογιάννια, χαιρέτισε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Επισκέφθηκαν, επίσης, γκαλερί του νησιού και είχαν βραδινή έξοδο σε bar restaurant. Κατά την παραμονή τους στις Κυκλάδες, συναντήθηκαν με τον γνωστό ομογενή, Ευάγγελο Μπούση, τον σύζυγό του, διάσημο σχεδιαστή μόδας, Πίτερ Ντούντας, και τα δύο μικρά παιδιά τους». 

Αν και κανένας δεν υπαγορεύει στον Στέφανο Κασσελάκη πως θα διαχειριστεί τα οικογενειακά του ζητήματα, όταν ο ίδιος φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης ή εκφράζει την καχυποψία του για θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος από τα… Ματογιάννια, υπάρχει θέμα. 

Παρόλο που οι παλαιότεροι μιλάνε από καιρό για εκφυλισμό της Αριστεράς και ένα κόμμα που είναι πιο κοντά «στη χλιδή, την Ψαρρού ή τα Ματογιάννια», ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι «αυτός είναι» και δεν σκοπεύει να αλλάξει: «Αν θέλετε ξύλινο λόγο και κάποιον που να κρύβεται και να μην είναι διαθέσιμος στον κόσμο, βρείτε άλλον. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πήγαινε στα μπουζούκια; Είμαι και του σαλονιού και του λιμανιού. Αυτός είμαι. Είμαι λαϊκός αριστερός». 

Θέλει και τα κάνει 

Πολλοί πιστεύουν ότι η... Αριστερά της Ψαρρούς αποτελεί συνειδητή επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος προτιμά να προβάλλει το lifestyle. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σάλος που είχε δημιουργηθεί όταν επιδείκνυε το νέο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι, τη μεζονέτα των 250 τ.μ. που απέκτησαν με τον σύζυγό του, έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ στον οίκο Sotheby’s. Τότε το σοκ για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το αριστερό ακροατήριο ήταν μεγάλο. Μάλιστα, έχοντας άγνοια του πολιτικού κινδύνου, ο Κασσελάκης είχε δηλώσει πως ήθελε, όπως όλοι οι Ελληνες, να βάλει «το δικό του κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του». Βεβαίως, το δικό του... κεραμίδι αξίζει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Τώρα, από τα σοκάκια της Μυκόνου, αποφάσισε να κάνει παρέμβαση για τις «υποκλοπές» και την απόφαση του Αρείου Πάγου. Από εκεί έδωσε την οδηγία στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει θεσμικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για το θέμα. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υλοποιώντας στο ακέραιο την… ανάλαφρη πολιτική του, επικοινωνεί προσωπικά, ακόμα και μέσω messenger, με τους ρεπόρτερ πολλών πρωινάδικων και lifestyle εκπομπών, με σκοπό να συνεννοηθεί για κάποια συνέντευξή του ή να στείλουν κάμερα για ένα γεγονός που θέλει να προβάλλει. Αυτή η άμεση επικοινωνία οδήγησε πολλούς δημοσιογράφου και μέλη πάνελ συγκεκριμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων, να θέσουν υποψηφιότητα στις πρόσφατες ευρωεκλογές. 

Ωστόσο, η εν λόγω επικοινωνιακή τακτική έχει φέρει μεγάλη κατήφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη βλέπουν ότι το κόμμα αδυνατεί να εκπέμψει σαφή πολιτικά μηνύματα. Ταυτόχρονα, αν και η θερινή ραστώνη έχει ρίξει τους ρυθμούς, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για το ξεκαθάρισμα που θα φέρει το Συνέδριο του φθινοπώρου, που ως βασικό θέμα θα έχει την αντικατάσταση των αρχών και των θέσεων του κόμματος από άλλες, παντελώς ξένες με την ιστορία της Αριστεράς.