Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία για τις υποκλοπές. Ακολουθώντας μια γραμμή παρόμοια με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης καταδίκασε «τις υπόγειες διαδρομές παρακρατικών και μυστικών υπηρεσιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της κατάστασης».

Ο Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έγινε κέντρο εξαγωγής του λογισμικού Predator, χρησιμοποιώντας το για καταπατήσεις ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με την υποστήριξη της ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η υπόθεση των υποκλοπών εξυπηρετούσε οικονομικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα».

Παράλληλα, έθεσε προς την κυβέρνηση ερωτήματα για τους λόγους παρακολούθησης υπουργών, επιχειρηματιών, εισαγγελέων και αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «κανονικότητα» της παρακολούθησης του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας εξηγήσεις για αυτήν την πρακτική.

Διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.