Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιάννη Σαρακιώτη και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη», ο κύριος Σαρακιώτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ζημιά από ανθρώπους σαν τον κύριο Κούλογλου», ενώ όταν του ζητήθηκε να αποσαφηνίσει την συγκεκριμένη τοποθέτηση, είπε ότι δεν θα μπει στο ηθικό ζήτημα, στον χαρακτήρα και τη στάση του, κι απλώς επέμεινε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα και ο προοδευτικός κόσμος, έχει υποστεί ζημιά από ανθρώπους σαν τον κύριο Κούλογλου». Θα είχε ενδιαφέρον να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το ηθικό ζήτημα το οποίο επικαλέστηκε, καθώς εν συνεχεία, επιρρίπτει ευθύνες ακόμη και για ζημιά στο πολιτικό σύστημα, στον κύριο Κούλογλου. Εφόσον πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει περί τίνος πρόκειται.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως η απάντηση του κυρίου Σαρακιώτη, αναφορικά με τα αλβανικά ως δεύτερη γλώσσα, στα ελληνικά σχολεία, καθώς έτσι εξισώνει την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, με τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την εντελώς ανερμάτιστη και επικίνδυνη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Σαρακιώτης αφενός ανήγαγε τη συζήτηση σε «διμερές θέμα», αφετέρου χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι, όπως μαθαίνουν τα ελληνόπουλα στη Γερμανία ελληνικά, έτσι να γίνεται και εδώ με τα παιδιά από την Αλβανία. Με την διαφορά όμως, ότι τα συγκεκριμένα σχολεία στη Γερμανία, είναι ελληνικά. Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, αφορούσε στην εκμάθηση αλβανικών σε Ελληνικά σχολεία! Και ουδείς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητοποίησε το κολοσσιαίο αυτό φάουλ.

Είναι προφανές ότι ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει ιδέα για τι μιλάει και στην πραγματικότητα, ουδείς άλλωστε το περιμένει. Ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με την πολιτική, είναι λογικό να μην μπορεί να σκεφτεί τις συνέπειες που θα έχουν τέτοιου είδους δηλώσεις, στο εξωτερικό της χώρας. Όμως είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός, ότι υπάρχουν βουλευτές με μακρόχρονη σταδιοδρομία και δεν βρέθηκε ένας να το «μαζέψει» το θέμα. Σημειώνεται επίσης, ότι όπως είχαμε προβλέψει στις 11/01/2024, ο εκτελών χρέη διπλωματικού συμβούλου του Στέφανου Κασσελάκη, Βαγγέλης Καλπαδάκης, αποχώρησε πριν από δυο ημέρες, από το πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Ένας Θεός ξέρει, τι επικίνδυνες μπαρούφες -στο διπλωματικό επίπεδο- θα ακούσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Η δήλωση του Γιάννη Σαρακιώτη

Άννα Λιβαθυνού: «Χθες φιλοξενήσαμε τον κύριο Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος μας είπε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε, με την εκλογή του κύριου Κασσελάκη". Τι απαντάτε στο σχόλιο αυτό;»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ζημία από ανθρώπους σαν τον κύριο Κούλογλου».

Γιώργος Κακούσης: «Γιατί το λέτε αυτό;»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Δεν θα μπω τώρα στο ηθικό, στον χαρακτήρα, στην στάση - είναι λακωνική και λιτή η τοποθέτησή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό σύστημα και ο προοδευτικός κόσμος, έχει υποστεί ζημιά από ανθρώπους σαν τον κύριο Κούλογλου».

Γιώργος Κακούσης: «Λέτε ότι δεν θα μπείτε στο ηθικό ζήτημα. Τι ηθικό ζήτημα υπάρχει;»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Ήμουνα ξεκάθαρος, δεν θα συνεχίσω να - δεν νομίζω ότι έχει αξία να συνεχίσουμε».

Γιώργος Κακούσης: «Εσείς συμφωνείτε με την άποψη του προέδρου, ότι πρέπει να υπάρχει ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία, η αλβανική;»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Μια συζήτηση έγινε με τους εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας, καλό θα ήταν να αναφέρουμε όλη τη δήλωση».

Γιώργος Κακούσης: «Είπε "γλώσσα δεύτερης επιλογής στα ελληνικά σχολεία η αλβανική, γλώσσα δεύτερης επιλογής στα αλβανικά σχολεία, η ελληνική". Με μια μικρή διαφορά: η Ελλάδα στην Αλβανία έχει μειονότητα και αυτό μπορεί να το απαιτεί και να το διεκδικεί. Με την Αλβανία στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο. Εσείς συμφωνείτε με αυτή την τοποθέτηση;»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Είναι στα πλαίσια των διμερών σχέσεων η συγκεκριμένη τοποθέτηση και εδώ θέλω να σχολιάσω το γεγονός, ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου ζουν Έλληνες, υπάρχουν σχολεία που διδάσκεται η ελληνική Γλώσσα».

Γιώργος Κακούσης: «Είναι ελληνικά σχολεία στην Γερμανία, ας πούμε. Δεν είναι αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, αυτά που συζητάμε εδώ».

Γιάννης Σαρακιώτης: «Είναι θέμα διμερών σχέσεων, δεν είναι μια πρωτοβουλία της χώρας και σε ζητήματα διμερών σχέσεων, μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συζήτηση».