Σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού επιδόθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, σε πάνελ του ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, με καλεσμένους την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Παύλο Γερουλάνο από το ΠΑΣΟΚ. Κληθείς να σχολιάσει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, αναφορικά με τα μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τα κλασικά αριστερίστικα λαϊκιστικά τσιτάτα, ενώ επάνω στον διάλογο με την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, προέβαλε ως επιχείρημα ότι «κάποιοι θα σκίζονται στις πανελλήνιες, για να μπούνε μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και κάποιοι άλλοι θα μπαίνουν με τη φορολογική τους δήλωση».

Υπάρχουν βέβαια κάποια σοβαρά προβλήματα στη λογική του κυρίου Τεμπονέρα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Πρώτον, δεν πιστεύουν στην αριστεία, καθώς μόλις τον περασμένο Απρίλιο, πριν δηλαδή από τις εθνικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει ότι «από φέτος (σ.σ.: 2023) θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια», την οποία βάση εισαγωγής είχε χαρακτηρίσει «παράλογη και ανήθικη».

Δεύτερον, κανένας απολύτως σοβαρός εκπαιδευτικός οργανισμός, δεν κάνει δεκτούς φοιτητές οι οποίοι δεν πληρούν κάποιες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διότι η ποιότητα των πτυχιούχων που βγάζει το εκάστοτε πανεπιστήμιο είναι η καλύτερή του διαφήμιση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει στόχο να φέρει ξένα πανεπιστήμια εγνωσμένης αξίας, τα οποία θα ανοίξουν παράρτημα εδώ. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, κάποιοι τυχαίοι καιροσκόποι ξαφνικά να ανοίξουν ένα μη-κρατικό, μη-κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο.

Τρίτον και σημαντικότερον, ενώ κατ' επίφαση προσπαθούν να δείξουν «ταξική μέριμνα» υπέρ των αδυνάτων, στην πραγματικότητα εκφράζουν ταξικό μίσος απέναντι στη μεσαία τάξη. Διότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο, βουλευτές και πλειάδα στελεχών που έχουν σπουδάσει στα καλύτερα -και προπαντός ακριβότερα- πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε πολλά εκ των οποίων το κόστος του εκάστοτε έτους φοίτησης ανέρχεται πλέον των 50.000 ευρώ, αλλά βλέπουν πρόβλημα να υπάρξουν εδώ πανεπιστήμια με δίδακτρα στο 1/10 από αυτά που κατέβαλλαν, μόνο ως ελιτίστικη επίθεση της «Αριστεράς του χαβιαριού» προς τη μεσαία τάξη, μπορεί να εκληφθεί. Ο φόβος της ελίτ της Αριστεράς είναι να μην αποκτήσει πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση η μεσαία τάξη. Διότι από αυτήν κινδυνεύει. Για αυτό άλλωστε φροντίζει να είναι αρωγός στην υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στηρίζοντας καταλήψεις, τραμπουκισμούς, μπάχαλα και χαμένα εξάμηνα. Διότι τα παιδιά της αριστερής νομενκλατούρας, δεν πρέπει να απειληθούν από τα παιδιά της μεσαίας τάξης.

Η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

Άννα-Μισέλ Ασιμακοπούλου: «Στην ουσία της μεταρρυθμίσεως, θέλουμε τα Ελληνόπουλα να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν όλα τα παιδιά σε όλον τον κόσμο. Γιατί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γονείς να πρέπει να στείλουν ένα παιδί στην Κύπρο και στη Βουλγαρία;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Δεν είμαστε όλοι ίσοι, κυρία Ασημακοπούλου, δεν είμαστε όλοι ίσοι. Υπάρχουν άλλες οικονομικές δυνατότητες».

Άννα-Μισέλ Ασιμακοπούλου: «Γιατί να μην μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Κάποιοι θα σκίζονται στις πανελλήνιες, για να μπούνε μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και κάποιοι άλλοι θα μπαίνουν με τη φορολογική τους δήλωση».