Την κριτική της κυβέρνησης απέναντι στα λαϊκίστικα «λεφτόδεντρα» του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαίωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Ως απολύτως λανθασμένη και ζημιογόνο χαρακτήρισε την τακτική του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με εξαγγελίες του για τις παροχές που θα έδινε ως πρωθυπουργός, θα εκτροχίαζαν τα οικονομικά της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κύριος Ραγκούσης είπε ότι οι εξαγγελίες δημοσιονομικού χαρακτήρα του Στέφανου Κασσελάκη ήταν «τελείως ανεύθυνες, τελείως εκτός πραγματικότητας και που αν ετίθεντο ποτέ σε εφαρμογή, θα οδηγούσαν τη χώρα σε τεράστιες περιπέτειες (...) έχει εξαγγείλει έναν πακτωλό υποσχέσεων εντελώς ψεύτικο, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας, οι οποίες ούτε στο πλαίσιο μιας εικοσαετίας δεν θα μπορούσε κανείς να την εφαρμόσει».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ευσταθούσαν οι κατηγορίες της κυβέρνησης ότι τα μέτρα ήταν ακοστολόγητα και ότι κόστιζαν περίπου 45 δισεκατομμύρια, ο κύριος Ραγκούσης είπε ότι «οι εξαγγελίες που έχει κάνει ο κύριος Κασσελάκης, με δυο προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή - με την εξαγγελία για διπλασιασμό των αμοιβών, όλων των υγειονομικών οριζόντια. Με τη θεσμοθέτηση ξαφνικά, 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους. Για το 5% που θα έδινε επιπλέον στην Υγεία, όλα αυτά αν τα αθροίσει κανείς -στην καλύτερη περίπτωση για τον κύριο Κασσελάκη-, δεν είναι κάτω από 25 δισεκατομμύρια. Για μια οικονομία που αυτήν τη στιγμή, δημοσιονομικά αν δεν θέλουμε να την ξαναμπλέξουμε σε περιπέτειες, αν δεν θέλουμε να την ξανά χρεοκοπήσουμε, ε, δεν μπορεί να δίνει παροχές, πάνω από 3 - 4 δισ. τον χρόνο».

Έκαναν εντατικά μαθήματα μακροοικονομικών;

Το αξιοπερίεργο, δεν είναι ότι ξαφνικά «είδαν το φως το αληθινό» και «έμαθαν» μακροοικονομικά. Διότι για να καταλάβει κάποιος ότι τα «λεφτόδεντρα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαιναν με τίποτα, κατ' αρχάς δεν χρειάζεται μακροοικονομικές γνώσεις. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αποφάσισαν κατόπιν εορτής -δηλαδή της καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη-, να καταγγείλουν τις ανεύθυνες υποσχέσεις του -δηλαδή ένα ακόμη «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»-, όπου εάν γίνονταν ποτέ πράξη, η χώρα θα κατέρρεε οικονομικά την επόμενη στιγμή. Όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ουδείς είχε πρόβλημα με τα «λεφτόδεντρα». Και αυτό δεν προσβάλλει τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως διότι όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι πρόκειται περί αδίστακτων καιροσκόπων, οι οποίοι θα υποσχεθούν τα πάντα προκειμένου να πάρουν την εξουσία. Κι αφού μοιραία τα κάνουν μπάχαλο, θα επικαλεστούν «αυταπάτες». Η συγκεκριμένη συμπεριφορά προσβάλλει στην πραγματικότητα το εκλογικό σώμα. Τον ελληνικό λαό. Διότι στηρίζοντας μέχρι χθες τις συγκεκριμένες εξαγγελίες του έκπτωτου προέδρου τους, συνεπάγεται ότι θεωρούν εντελώς ηλίθιους όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους κι απλώς ελπίζουν να καταφέρουν να τους εξαπατήσουν. Και αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτό το τέλος. Μπορεί να άργησε κάπως, αλλά ήταν νομοτελειακά βέβαιο.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο