Αναφανδόν στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και επιθυμεί την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Έλενα Ακρίτα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά, έκανε σκληρή κριτική στους «87» κατηγορώντας τους για απραξία στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών, κι ότι απλώς έκαναν κριτική «απ' τον καναπέ τους».

.Ερωτηθείσα για το αν θα στήριζε τον Παύλο Πολάκη ήταν κατηγορηματική, χαρακτηρίζοντάς τον «ομοφοβικό, πρωτίστως»: «Κάποιον που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 αλλά καταψηφίζειτον γάμο, μου λέτε αν υπάρχει περίπτωση να τον στηρίξω; Ακόμα και το Σάββατο η ομιλία του ήταν ξεκάθαρα ομοφοβική. Το να πει κάποιος εγώ δεν είμαι ομοφοβικός δεν μου λέει κάτι, είναι σαν αυτούς που λένε έχω φίλους γκέι αρκεί να μην προκαλούν».

«To "είναι καλό παιδί αλλά δεν μπορεί", δεν το λέει ο κόσμος, το λέει ο Πολάκης. Επειδή ο Πολάκης θεωρεί ότι δεν κάνει ο Κασσελάκης, δεν κάνει ο Κασσελάκης; Ο Πολάκης είπε για τον Κασσελάκη ότι "είναι καλό παιδί αλλά δεν μπορεί" αλλά η βάση λέει άλλα. Η βάση ποδοπατείται από την ηγεσία του κόμματος», δήλωσε.

Υπέρ Κασσελάκη
«Από την πρώτη στιγμή του έχουν φάει τα συκώτια, για να το πω λαϊκά. Δεν βοηθήθηκε από κανένα, οι άνθρωποι αυτοί που ξεβολεύτηκαν, θέλουν καρέκλες και δεν έχουν απλώσει χέρι για να βοηθήσουν. Δεν μπορεί ο κ. Σπίρτζης να βγαίνει κάθε μέρα και να χρησιμοποιεί ανοίκειους χαρακτηρισμούς», επισήμανε η ίδια.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Η θέση μου είναι λεπτή, διότι ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε με τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 19-23 τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, είχαμε καταποντιστεί. Θα ήθελα όμως εδώ και έναν χρόνο τώρα, να ακούσω τη φωνή του Αλέξη Τσίπρα, δεν θα έπρεπε να έρχεται στα όργανα;», είπε.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε, τέλος, «θα είστε όλοι μαζί μετά τις εκλογές;» απάντησε επίσης κατηγορηματικά πως «όχι».

Η δήλωση της Έλενας Ακρίτα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Έλενα Ακρίτα: «Αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή, τη βάση - δυο πράγματα: οι άνθρωποι που τον πολεμάνε, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά δεν έχουν κουνήσει το χέρι να βοηθήσουν σε τίποτα. Πιστέψτε με, ανήκω στους βουλευτές -όπως και πάρα πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου-, όχι την "ιδρώσαμε τη φανέλα" -και με τις ευρωεκλογές και με όλα αυτά τα πράγματα- δεν είδα κανέναν απ' τους περισσότερους απ' αυτούς».

Παναγιώτης Στάθης: «Ναι, αλλά να σας πω μια δομική αντίφαση; Η Γεροβασίλη πχ, που είναι απ' τους βασικούς επικριτές -και είναι και απέναντι, στους 87 κτλ.- ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα. Το υψηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην επικράτεια, ήταν στην εκλογική της περιφέρεια. Δε γίνεται να μην "την ίδρωσε τη φανέλα"».

Έλενα Ακρίτα: «Λέω για τις Ευρωεκλογές. Η Γεροβασίλη έχει τεράστια δύναμη. Και αν θέλετε να είμαι απόλυτα ειλικρινής, σε προσωπικό επίπεδο εγώ την εκτιμώ πάρα πολύ την Όλγα. Την εκτιμώ. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως, πολιτικά. Αλλά απέναντι στη Γεροβασίλη, δε θα σταθώ πολύ. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι απ' την πρώτη στιγμή, του "έχουν φάει τα συκώτια", για να το πω απλά. Δεν βοηθήθηκε από κανέναν. Οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν καρέκλες -και δεν μιλάω τώρα για την κοινοβουλευτική ομάδα, μιλάω και για άλλους πολλούς που ξεβολεύτηκαν-, δεν έχουν απλώσει το χέρι να βοηθήσουν. Εγώ που βοήθησα -και όταν λέω εγώ, δεν εννοώ μόνο τον εαυτό μου φυσικά-, έχω κάθε δικαίωμα να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω "ξέρεις κάτι Στέφανε; Εδώ είναι φάουλ". Οι άλλοι δε μπορούν εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς και καθήμενοι σε μια καρέκλα -και να βγαίνουν όπως ο Σπίρτζης κάθε μέρα-, να χρησιμοποιούν βαρύτατους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, για τον Στέφανο Κασσελάκη. Εγώ πιστεύω ότι θα ξαναβγεί ο Κασσελάκης».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό είναι το θέμα μας. Πρώτον, θα κατέβει θεωρείτε;»

Έλενα Ακρίτα: «Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό το ξέρει ο ίδιος».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Εσείς, θέλετε να είναι υποψήφιος πάλι;»

Έλενα Ακρίτα: «Εγώ να ξέρετε, αυτά τα - ό,τι έχει να κάνει με διάδρομο, δεν τα έχω καλά. Δεν τα ξέρω, δεν με ενδιαφέρουν, δεν θέλω να -»

Γιάννης Κολοκυθάς: «Ευθέως σας ρωτάμε: θέλετε να είναι υποψήφιος ξανά;»

Έλενα Ακρίτα: «Ναι. Και θα τον στηρίξω. Βεβαίως. Και σας το λέω και ξεκάθαρα».

Παναγιώτης Στάθης: «Ανεξάρτητα ποιος θα είναι απέναντι;»

Έλενα Ακρίτα: «Ανεξάρτητα ποιος θα είναι απέναντι».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Άρα, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Κασσελάκης, λέτε εσείς».

Έλενα Ακρίτα: «Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ναι, για εμένα είναι ο Κασσελάκης».

Η δήλωση της Έλενας Ακρίτα για τον Παύλο Πολάκη

Έλενα Ακρίτα: «Όσο για τον Πολάκη, είπε πολλά. Ο Πολάκης εάν πιστεύει κάποιος, ότι μπορεί κάποιος, ο οποίος είναι ομοφοβικός πρωτίστως. Για εμένα που είμαι υπεύθυνη στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ήμουν εισηγήτρια στην ισότητα για τα φύλλα, αυτό είναι κομβικότατο».

Παναγιώτης Στάθης: «Σας απάντησε ότι "δεν είμαι ομοφοβικός". Έτσι δεν είναι;»

Έλενα Ακρίτα: «Δηλαδή τι μου λέτε τώρα; Ότι κάποιος που καταψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης, κάποιος που λέει μπροστά σε όλους μας ότι "όχι, να μην υπάρχει γάμος, μόνο -". Ε, όχι, συγγνώμη έκανα λάθος. Ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης το 2015, καταψηφίζει τον γάμο. Και αυτό το λέει και χθες. Και λέει "εγώ δεν θέλω να παντρεύονται αυτοί οι άνθρωποι. Προφανώς, γιατί; Γιατί είναι δεύτερης κατηγορίας; Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Και μου λέτε υπάρχει ποτέ περίπτωση, να στηρίξω Αριστερό; (...) για τον Πολάκη αυτό έχω να πω, δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Καταψήφισε τότε. Στην αρχή είπε "έχω χειρουργείο", μετά είπε "δεν μπορώ εγώ να τα πω σε ανθρώπους με υψόμετρο" και τα λοιπά. Ακόμη και το Σάββατο, η ομιλία του ήταν ξεκάθαρα ομοφοβική. Και για να απαντήσω και σε εσάς κύριε Στάθη που με ρωτήσατε. Το να μην πει κάποιος "εγώ δεν είμαι ομοφοβικός", εμένα δεν μου λέει τίποτα. Ξέρετε τι μου θυμίζει; Ότι αυτό που λένε "εγώ έχω φίλους γκέι, αρκεί να μην προκαλούν" (...) εγώ για να το κλείσω το θέμα, άνθρωπο με αυτές τις απόψεις, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση -και ως τομεάρχης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και ως ακτιβίστρια από τα νιάτα μου μέχρι σήμερα- να ψήφιζα τον Παύλο Πολάκη. Ψηφίζω λοιπόν, τον Κασσελάκη».