Νέα αποχώρηση από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα. Η Ευγενία Κουντούρη, που ήταν διευθύντρια στο γραφείο Τύπου και στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, τον Αύγουστο του 2023, υπέβαλε την παραίτησή της στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Είχε προηγηθεί, χθες η παραίτηση του επικεφαλής στο γραφείο Τύπου του απερχόμενου προέδρου, Μπάμπη Παπαδάκη.

Στο μήνυμά της προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευγενία Κουντούρη ανέφερε: «Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εμπιστεύτηκε και μου ανέθεσε έναν κρίσιμο ρόλο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στηρίζοντας την ανάταξη του προοδευτικού χώρου. Μετά την απόφαση της χθεσινής ΚΕ αισθάνομαι πως ο κύκλος μου ως διευθύντρια του γραφείου τύπου έκλεισε και υπέβαλα την παραίτηση μου. Εύχομαι η συνέχεια να δικαιώσει όσους πιστεύουν ακόμη στο όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης. Εις το επανιδείν».

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση του Μπάμπη Παπαδάκη ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή χθες και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σε μήνυμά του προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αγαπημένοι και αγαπημένες σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από τη δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».