Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την υπερψηφιση της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας του στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία. Ο πρόεδρος του κόμματος κυριολεκτικά δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο, καθώς έτρεξε να φύγει από τα όργανα, χωρίς μάλιστα να χαιρετήσει κανέναν, ούτε τους πιο στενούς του συνεργάτες.

Μετά τη ψηφοφορία, οι στενοί του συνεργάτες, ανάμεσα σε αυτούς και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Μανώλης Καπνισάκης, έτρεχαν πίσω του να τον προλάβουν, αλλά τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης, αγνόησε τους πάντες. Μπήκε εκνευρισμένος στο πολυτελές τζιπ του και έφυγε από το ξενοδοχείο σαν κυνηγημένος.«Τον χάσαμε, τον χάσαμε» φώναζε ο Μ. Καπνισάκης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον πάρει τηλέφωνο για να τον ηρεμήσει. Βέβαια το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης «καθαιρέθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες θα συνεχίσει να διατηρεί όλα τα «προεδρικά» προνόμια;

Να σημειωθεί ότι τυπικά έπαψε να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτόν το λόγο αποχώρησε από τα όργανα του κόμματος, καθώς πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτά. Πολλά στελέχη αναρωτιόταν αν θα κρατήσει τα προνόμια του προέδρου, δηλαδή το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, την πολυπληθή αστυνομική φρουρά και πάει λέγοντας ή όλα αυτά θα πρέπει να τα ξεχάσει από την στιγμή που δεν διαθέτει το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος της Αξιωματική Αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό του πόσο θέλουν να ξεφορτωθούν τον νυν πρόεδρο πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα αν τελικά απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στις κλήσεις των στενών συνεργατών του, αυτό είναι άγνωστο. Πάντως όσο τα στελέχη ήταν στο ξενοδοχείο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος δεν απάντησε σε καμία κλήση.