Η Κουμουνδούρου έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι αντιμαχόμενες πλευρές –και δεν είναι λίγες– πιάνουν πόστα. Ο εμφύλιος κηρύχθηκε και πλέον οι… σύντροφοι κόβουν και τις καλημέρες. Όσα προηγήθηκαν δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που τώρα ξεκινούν.

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ –χωρισμένα στα δύο ή και παραπάνω– δίνουν ήδη τον ρυθμό. Ενώ και επώνυμοι υποστηριχτές του κόμματος και των προσώπων που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο που ξέσπασε, εμφανίζονται να παίρνουν θέση, «πυροβολώντας» κατά ριπάς μέσω του πληκτρολογίου και των σόσιαλ μίντια.

Η επίθεση του Νίκου Μωραΐτη –που δήλωνε πριν από δυο ημέρες ότι δεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη– κατά Αλέξη Τσίπρα, Παύλου Πολάκη αλλά και Νίκου Παππά ενδεικτική. Οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σε «κουκούλες» για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής, επίσης.

Και από την άλλη πλευρά. Αυτοί που στήριξαν τον Κασσελάκη ως τον… μεσσία που θα έφερνε το νέο στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που τον ανέδειξαν και του παρέδωσαν στην κυριολεξία την καρέκλα του προέδρου, τον αποδομούν με τρόπο που ούτε «εχθροί» θα το έκαναν, σίγουρα όχι οι πολιτικοί αντίπαλοί του που, αν μη τι άλλο, διαθέτουν και αστική ευγένεια σε σχέση με τον «κατσαπλιαδισμό» των συντρόφων…

Τον Αλέξη Τσίπρα τον πέρασαν από το «ωσαννά» στο «σταύρωσον» με την ίδια ευκολία με την οποία δολοφονούσαν χαρακτήρες πολιτικών αντιπάλων του πρώην προέδρου που εξέθρεψε το τέρας και το έβαλε στην πολιτική σκηνή της χώρας για να «ξεσκίζει» όποιον διαφωνεί. «Σταύρωσον» πλέον και για τον Στέφανο Κασσελάκη που αίφνης είναι «ανεπαρκής». Ακόμη και ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται απέναντι στα πληκτρολόγια του Διαδικτύου με τους «συντρόφους» ν΄ ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι η «αψύτητά του» είναι με χαρακτηριστικά «Νεάντερταλ».

Κόβουν τις καλημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Και το κάνουν στην κυριολεξία. Η διαμάχη, ο εμφύλιος αυτός δεν έχει κανέναν ιδεολογικό χαρακτηριστικό. Δεν αφορά σε τίποτα την κοινωνία. Ούτε καν του ψηφοφόρους του κόμματος. Αφορά ομάδες, στρατευμένους ελάχιστους οπαδούς, που μάχονται για το πρόσωπο που θα κάτσει στην καρέκλα. Μια καρέκλα ξεχαρβαλωμένη, άχρηστη και παλιά, πολύ παλιά.

Άλλωστε είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα παύσει να έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού δύσκολα οι σύντροφοι θα σταθούν την επόμενη ημέρα στην ίδια κοινοβουλευτική ομάδα. Εκτός και αν πλέον μετά από όσα έχουν ειπωθεί και γίνει αγκαλιαστούν και θέσουν μπροστά την… ενότητα. Τότε απλά θα περιμένουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές. Και αυτή μάλλον θα είναι αμείλικτη.

Υγ.: Έτσι που πάνε πάντως σε λίγο θα αρχίσουν να βγαίνουν και ανακοινώσεις από τις ξένες… πρεσβείες μέσω των οποίων θα προειδοποιούνται όσοι βρίσκονται στην Αθήνα να αποφεύγουν την περιοχή της Κουμουνδούρου…