Ποιοι αναμένεται να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό το ερώτημα άρχισε να μας απασχολεί μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Οι πρώτες υποψηφιότητες άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Ωστόσο, είναι και στελέχη που κρατάνε ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους. 

Ειδικότερα, η Κεντρική Επιτροπή ολοκληρώθηκε και η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπερψηφίστηκε. Το κόμμα πηγαίνει σε εκλογές και ήδη τα πρώτα σενάρια για το ποιοι θα είναι οι διεκδικητές έχουν αρχίσει.

Ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει τη διαθεσιμότητά του, όπως και ο Νικόλας Φαραντούρης. Επίσης, «παράθυρο» να είναι υποψήφιος έχει αφήσει και ο Σωκράτης Φάμελλος. Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, το τοπίο είναι «θολό» ακόμα αν θα είναι υποψήφιος και αναμένεται το επόμενο διάστημα τόσο η πρόθεσή του όσο και η όποια ανακοίνωση.

Κλειστά χαρτιά και γρίφοι

Γρίφος ήταν η απάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκου Παππά, ο οποίος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, παρόλο που μερικές μέρες νωρίτερα είχε εκφράσει τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. 

Ενδιαφέρον επίσης έχει η απόφαση της επικεφαλής της ομάδας των «87», Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είχε εκδηλώσει την επιθυμία της για την ηγεσία ήδη από το προηγούμενο συνέδριο. 

Σε όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε και την «έκπληξη» ονόματος που δεν έχει ακουστεί και βρίσκεται μακριά από το προσκήνιο, όπως του Διονύση Τεμπονέρα... 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σύντομα θα μάθουμε πώς θα εξελιχθεί ο χάρτης των υποψηφίων... και οι συμμαχίες τους...