Ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητεί σωτηρία στα άλλα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά. Βλέποντας ότι αδυνατεί να φέρει νέες ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι η πρόσβαση στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση είναι μηδαμινή, εμφανίστηκε να ζητεί σύγκλιση ακόμη και κοινά ψηφοδέλτια για εκλογικές διαδικασίες είτε πρόκειται για την ανάδειξη διαφόρων συνδικαλιστικών οργάνων είτε για την αυτοδιοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη σχεδόν δεν εκπροσωπείται σε συνδικαλιστικά όργανα, ενώ στον τομέα της αυτοδιοίκησης η θέση του είναι αρνητική. Ακόμη και στους φοιτητές δεν διαθέτει προσβασιμότητα και είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές δεν κατάφερε να κατεβάσει καν συνδυασμούς εκτός από μια σχολή.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας και συμπόρευση. Με την επίκληση ενός δεξιού μπαμπούλα που υπάρχει στη δική του πραγματικότητα, εμφανίζεται να εκλιπαρεί στήριξη αφού, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να βρει το κοινό που απαιτείται για να διεκδικήσει εξουσία.