Δεν έφταναν οι ανένδοτοι κάθε τρεις και λίγο του Αλέξη Τσίπρα, τώρα μας προέκυψε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κήρυξε ανένδοτο κατά της κακιάς «δεκσιάς» και της κυβέρνησης. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα, δεν άκουσε και δεν διάβασε κανένα μήνυμα, εμφανίσθηκε ως νικητής και αυτοαναγορεύθηκε ως ο «ηγέτης» της κεντροαριστεράς.

Η… αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Στέφανο Κασσελάκη τα περιελάμβανε όλα εκτός από αυτοκριτική για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ποσοστών και ψήφων. Αντιθέτως, περιελάμβανε τα κασσελακομαθηματικά, αυτά που προσθέτουν στο 14,9% που έλαβε, τα ποσοστά της Νέας Αριστεράς για να δείξει ότι «έπιασε» τον στόχο που είχε θέσει σε σχέση με τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές του 2013.

Ως «ηγέτης» της κεντροαριστεράς κάλεσε τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά να συμπλεύσουν κάτω από την… ομπρέλα του για να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο. Εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και υποστήριξε μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος κατάφερε να ρίξει το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές, τη στιγμή που όχι μόνο δεν κατάφερε να καρπωθεί μέρος αυτού, αλλά έχασε και αυτό που είχε το κόμμα του στις εθνικές εκλογές.

Εκτός τόπου, ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε και κάτι ακόμη. Ότι θα κινηθεί με την ίδια τοξική ρητορική και με γνώμονα τον λαϊκισμό και την καταστροφολογία. Την τακτική δηλαδή στην οποία οι πολίτες γύρισαν την πλάτη.