Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεόραση του Mega και τους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη, μιλώντας για το διακύβευμα της κάλπης, στο οποίο αμφισβητεί το Double Score... βλέποντας εισροή ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στους αναποφάσιστους.

Ειδικότερα, επανέλαβε τις ίδιες θέσεις γεμάτος νευρικότητα, φτάνοντας στο σημείο να τσακωθεί με τον δημοσιογράφο του Σταθμού Γιάννη Πρετεντέρη, προσπαθώντας να εξηγήσει πως δεν πρόκειται για Double Score και στη συνέχεια προκάλεσε πάλι τη Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε τα ίδια αφηγήματα, περί της διαφημιστικής δαπάνης για τη Νέα Δημοκρατία, σαν λογιστής υποστήριξε πως τα έσοδα της, δεν έφταναν για αυτήν την καμπάνια. 

Προχωράμε μόνοι μας, δεν θα γίνουν συμφωνίες κορυφής

«Δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος δημοκρατικός κόσμος. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προσωπικές ατζέντες. Συμφωνίες κορυφής για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα στη Κεντροαριστερά δεν θα κάνουμε. Προχωράμε μόνοι μας αλλά έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας» υπογράμμισε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η συγκρότηση ενός τέτοιου φορέα είναι ένα θεωρητικό σενάριο και απαντώντας στην ερώτηση αν θα μπορούσε να ηγηθεί σε έναν τέτοιο φορέα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι αυτά είναι σενάρια για την κεντροαριστερά που γράφονται και θα συνεχίσουν να γράφονται... Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός πήρε ο ίδιος να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον ωθήσει κανείς σε παραίτηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους στην Κουμουνδούρου. Ερωτηθείς εάν θεωρεί ανήθικη την στάση τους, ο κ. Κασσελάκης υπενθύμισε ανάλογες δηλώσεις που είχε κάνει πριν από έναν χρόνο η κα Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον και στη δική της εκλογική περιφέρεια μεγάλα ποσοστά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης κλήθηκε απαντήσει και για την εκρίμησή του ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές και σημείωσε ότι αυτό που συνέβη για τον ίδιο στις εκλογές είναι μη αναστρέψιμο καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει διάθεση να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί.

Όσον αφορά τα ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο κ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος «δεν πανηγυρίζει ούτε πετάει από την χαρά του» αλλά σημείωσε πως η ΝΔ δεν έχει πλέον διπλάσιο σκορ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι μετά από δύο διασπάσεις κατάφερε να κρατηθεί στις ίδιες δυνάμεις που είχε πέρυσι. Ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας στις λαϊκές συνοικίες και κερδίσαμε δυναμικά κοινά είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονος διάλογος Κασσελάκη - Πρετεντέρη: «Διαστρεβλώνετε όσα λέω» - «Τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι δεν είπε ποτέ ότι σε αυτές τις εκλογές το κόμμα του θα έβγαινε πρώτο. «Διαστρεβλώνετε όσα λέω» ανέφερε απευθυνόμενος στον Γιάννη Πρετεντέρη με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «τα ελληνικά μας δεν είναι ίδια».

«Είπα ότι είναι εφικτό» ανέφερε επίσης ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Λέω ξεκάθαρα ότι θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές...».