Στις 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών από την Πρεσβεία της Κίνας και τον Κινεζικό Σύλλογο Γυναικών Ελλάδας. Περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πολιτικός σύβουλος Λάι Πο, η σύμβουλος Λι Γινγκ, η σύμβουλος Βανγκ Γινγκ, η αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Δήμητρα (Μιμή) Ρουφογάλη, η πρόεδρος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας Λιν Γε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Α. Μπλέτα, η πρωήν αντιδήμαρχος Αθήνας και σύμβουλος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας Εύα Κοντοσταθάκου και εκπρόσωποι δημόσιων φορέων της Ελλάδας, συμμετείχαν στην εκδήλωση για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών.

Ο πολιτικός σύμβουλος Λάι Πο εκ μέρους της πρεσβείας της Κίνας εξέφρασε τους χαιρετισμούς και καλές ευχές για τις γυναίκες. Ο Λάι δήλωσε ότι ο Κινεζικός Σύλλογος Γυναικών Ελλάδας, από την ίδρυσής του, ακολουθώντας τον σκοπό, αλληλοβοηθώντας, προστατεύοντας τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα, προωθώντας τη συνεργσία στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, πρωτοστατώντας στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας και δημόσιας υπηρεσίας, συνεισφέροντας στην ελληνική κοινωνία, διαδραματίζοντας ρόλο γέφυρας στις οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον ο Κινεζικός Σύλλογος Γυναικών Ελλάδας και οι συμπατριώτισσές μας στην Ελλάδα θα δώσουν μεγαλύτερες συνεισφορές στην εμβάθυνση και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, στην από κοινού οικοδόμηση πρωτοβουλίας Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος με υψηλή ποιότητα, στην προώθηση της φιλίας και ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, και στην αφήγηση της ιστορίας της Κίνας και των κινεζικών λαών.

Η Λιν Γε δήλωσε ότι ο Κινεζικός Σύλλογος Γυναικών Ελλάδας, από την ίδρυσής του, ακολουθώντας τον σκοπό του, έχει επαφές με τους διάφορους κοινωνικούς φορείς της Ελλάδας, και έχει δωρίσει προμήθεια και χρήματα σε τοπικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες πολλές φορές, λαμβάνοντας υψηλή αναγνώριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις και κοινωνικές οργανώσεις. Η Λιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον, όλα τα μέλη του Συλλόγου θα συνεχίσουν να ακολουθούν τον σκοπό, να ενωθούν για να κάνουν νέες συνεισφορές στην ελληνική κοινωνία για τη δημιουργία μιας ασφαλούς, αρμονικής και ευτυχισμένης κοινωνίας, και να αφήσουν το κινεζικά τριαντάφυλλα να ανθίσουν στο όμορφο λιμάνι του Πειραιά.

Η αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Δήμητρα (Μιμή) Ρουφογάλη, η πρόεδρος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας Λιν Γε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Α. Μπλέτα, η πρώην αντιδήμαρχος Αθήνας και σύμβουλος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας Εύα Κοντοσταθάκου έκαναν δηλώσεις, εξέφρασαν τον σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και τις καλές ευχές προς όλες τις γυναίκες. Επαίνεσαν και επικύρωσαν τις δράσεις του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας και των κινεζικών γυναικών της διασποράς για την αφοσίωσή τους στη φιλανθρωπία, τη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και στη φιλία μεταξύ των λαών των δύο χωρών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μια σειρά εντυπωσιακών προγραμμάτων, όπως επίδειξη των παραδοσιακών κοστουμιών τσιπάο, τραγούδια, χοροί, όπερα του Πεκίνου κ.λπ. σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.