Ο ίδιος μπορεί να σπούδασε στις ΗΠΑ. Έστω και αν «ξεριζώθηκε» εξαιτίας κάποιου «παραδικαστικού» κυκλώματος, έστω και αν ουδείς κατάλαβε τι εννοούσε. Όμως λέει όχι για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, παραρτημάτων μεγάλων και γνωστών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Άγνωστοι αι βουλαί του προοδευτισμού και του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διά του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, λέει «όχι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Λέει «όχι» στη δυνατότητα παιδιών να σπουδάσουν εντός της χώρας, να μην ξενιτευτούν, να μην… ξεριζωθούν, ανεξάρτητα αν «διώκονται» ή όχι από «παραδικαστικά» κυκλώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμη φορά, βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Και μάλιστα… απειλούν και εμφανίζονται να δηλώνουν πως θ’ αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης. Ευτυχώς δεν απαιτείται η συναίνεσή τους για να προχωρήσει μια εμβληματική μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διά του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ «δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι όσες νομικές αλχημείες και να απεργάζονται οι “άριστοι” της ΝΔ, δεν θα δεχτεί καμία προσπάθεια ισοπέδωσης της ισότιμης πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση και σταθερά θα υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα και την αναβάθμισή της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μείνει, ψαρεύουν στα θολά νερά της αντίδρασης, αυτής που προκύπτει κάθε φορά που μια μεταρρύθμιση προωθείται. Κάθε φορά που επιχειρείται ένα βήμα στον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν δικαιολογίες για να δηλώσουν αντίθετοι στη λειτουργία παραρτημάτων κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα. Στη μείωση της εκροής χρημάτων στο εξωτερικό και στο άνοιγμα της χώρας στην υποδοχή φοιτητών απ’ όλον τον κόσμο.

Το χειρότερο είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι εκεί που αρχίζει ο προοδευτισμός και η λογική, κάπου εκεί σταματά και η Αριστερά.

Υγ.1: Δεν ξέρουμε αν «αυτό που προοιωνίζει το “ελεύθερο” πανεπιστήμιο του κυρίου Μητσοτάκη είναι ένα ακριβό, κατευθυνόμενο από την αγορά ίδρυμα, με πολύ αμφίβολη ποιότητα εκπαίδευσης» όπως αναφέρει επί λέξει το τμήμα –προσοχή και πάλι το τμήμα– Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε σίγουρα ότι προοιωνίζεται βήματα προόδου…

Υγ.2: Ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη είχε, τουλάχιστον, αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει θέμα μη κρατικών πανεπιστημίων.