Δεν μιλάει καλά ελληνικά o Στέφανος Κασσελάκης και το ξέρουμε. Κάθε φορά που δίνει μια συνέντευξη, αυτό γίνεται ολοφάνερο. Δύσκολα μπορεί να συντάξει μία ολοκληρωμένη πρόταση, και οι λέξεις που χρησιμοποιεί καταδεικνύουν απολύτως το πρόβλημα.

Επίσης παρότι δεν έχει γνώση τού τι συμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα, ωστόσο θα τον δεις να παρεμβαίνει κάθε τόσο μέσα από το Χ, το πρώην Twitter ή το Instagram. Τι εντυπωσιάζει από τις αναρτήσεις του;

Όχι φυσικά οι κοινοτοπίες που αναμασάει, αλλά τα άψογα ελληνικά του. Συντακτικό, ρήματα, επίθετα, χρόνοι, σημεία στίξης, όλα άψογα. Οπότε μοιραία αναρωτιέσαι, όπως γράφει στη στήλη του «Στίγμα» στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος, μα πώς γίνεται να μιλάει τα ελληνικά σαν τη θεία μου από την… Αστραλία και να γράφει με τέτοιο άψογο τρόπο; Τόσο , γραμματολογικά και πολιτικά; Καμία απορία παιδιά. Ο πρόεδρος Κασσελάκης δεν γράφει αυτός, άλλοι γράφουν γι΄ αυτόν. Τους λογαριασμούς του στα social media, τους χειρίζονται κάποιοι ή κάποιος τέλος πάντων και όλη η φροντίδα είναι να εμφανιστεί ότι έχει ένα σοβαρό επίπεδο, όταν παρεμβαίνει πολιτικά. (Βέβαια στην περίπτωση με την ανάρτηση για τον Αδωνη και τη δήθεν συμφωνία για 500.000 πακιστανούς εργάτες τα έκανε λίγο μπάχαλο αλλά δεν φταίει αυτός οι χειριστές του λογαριασμού στο Χ ευθύνονται Φαντάζομαι θα ζητηθούν ευθύνες…)