Δεν έχει αφήσει κανέναν «ανικανοποίητο». Δεν έχει συναντηθεί με κάποιον, με μια κοινωνική ομάδα που να μην έχει «δεσμευθεί» για τη λύση του προβλήματος ή καλύτερα για την ικανοποίηση των αιτημάτων. Από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, αλλά και από οπουδήποτε κάνει συναντήσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, κανείς δεν φεύγει χωρίς να έχει «λυθεί» το πρόβλημά του.

«Ετελείωσε» έλεγε στον ψηφοφόρο του ο βουλευτής Καλοχαιρέτας στην παλιά ελληνική ταινία «Στουρνάρα 288» για τον διορισμό του. «Ετελείωσε» λέει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον συναντά. Μάλιστα πριν φύγει για τις ΗΠΑ, για τις διακοπές του ελέω εορτών, βρέθηκε με αστέγους. Το βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα αλλά λογικά… τραβήχτηκε πριν την Κυριακή.

Και τι βρήκε να πει; Ότι «όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, εθνικός στόχος θα είναι να εξαλειφθεί πλήρως η αστεγία. Με σχέδιο». Ναι, δεν θα κληθεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει και τις μεγαλόστομες εξαγγελίες και υποσχέσεις του. Και μάλλον δεν υπάρχουν όρια. Απλά θα έπρεπε να είναι κάπως πιο προσεκτικός απέναντι σε ένα μείζονος σημασίας κοινωνικό θέμα για το οποίο το κόμμα του μόνο αμέτοχο δεν είναι.

Επίσης, θα μπορούσε να αποφύγει τις κονσέρβες βίντεο και τα κροκοδείλια δάκρυα την ώρα που βρίσκεται στο Τέξας, στο Μισσισσιππή ή όπου αλλού (καλά να είναι ο άνθρωπος) περνά τις ημέρες των εορτών.