Δεν είναι μόνο ο Νίκος Παππάς –που κατηγορείται από στελέχη προσκείμενα στον Στέφανο Κασσελάκη ότι τον κρέμασε– ούτε και αυτοί που θεωρούσαν δεδομένη την «υπεροπλία» του μεταξύ του… κοινού που μετέχει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε η κόντρα με τον Παύλο Πολάκη, αν και συνέβαλε αρκετά στην αποκαθήλωσή του από την προεδρική καρέκλα.
Είναι, κυρίως, τα τρολ και οι αυλοκόλακες που μετέτρεπαν τη διαδικτυακή μάχη και δυναμική σε κεντρική πολιτική τακτική εκτιμώντας παραλλήλως ότι το σόου που δίνεται με τα πληκτρολογια εκπροσωπεί τον μέσο ψηφοφόρο απ΄ άκρη σε άκρη στην επικράτεια και εκτός αυτής, κάνοντας τον Στέφανο Κασσελάκη να πιστεύει ότι είναι ο… εκλεκτός. Και να δηλώνει πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και μάλιστα για δύο θητείες.
Οι δύο αυτές κατηγορίες, που ενδεχομένως και να είναι μία σε αρκετές περιπτώσεις, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους –ενδεχομένως και τον μισθό τους– αξιοποιώντας την ξαφνική και δήθεν επικοινωνιακή είσοδο του «αμερικανόφερτου» με τον ίδιο τρόπο που επιχειρούσαν να αξιοποιήσουν και να δικαιολογήσουν την παρουσία τους –ενδεχομένως, και τότε, και τον μισθό τους– το δήθεν επικοινωνιακό χάρισμα του Αλέξη Τσίπρα.
Είναι τα ίδια τρολ –άσχετα αν στο τέλος διχάστηκαν και διασπάστηκαν– που εμφάνιζαν την περίοδο 2019-2023 τον Αλέξη Τσίπρα ως κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού. Που είχαν πείσει και την τότε ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια «δεξιά παρένθεση». Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2020 καλούσε μάλιστα τα στελέχη του να μην αφήσουν την κυβέρνηση της ΝΔ να «διπλώσει χρόνο». Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.
Για κάποιον περίεργο λόγο, ειδικά στην Κουμουνδούρου, πιστεύουν ή τους έχουν κάνει να πιστευουν πως όλοι κινούνται γύρω από το Διαδίκτυο και άγονται και φέρονται από ανώνυμους λογαριασμούς που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απλά ανώνυμοι, είναι και ανύπαρκτοι. Όπως και οι ακόλουθοί τους.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι την ίδια παραπάνω περίοδο, μεταξύ 2019 και 2023, μετρούσαν τους ακολούθους, μετρούσαν τα likes που έπαιρνε ο τότε λαοπρόβλητος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτά που ελάμβανε ο πρωθυπουργός όταν μιλούσαν ή όταν έδιναν συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα. Και πολλά ακόμη.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ακόμη και σήμερα είναι ότι άλλο το Διαδίκτυο με τα κάθε είδους τεχνολογικά… επιτεύγματα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς ανύπαρκτους και άλλο η πραγματικότητα και η καθημερινότητα του πολίτη. Άλλο το όποιο ξέσπασμα πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου και άλλο η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Άλλο η σταθερότητα και άλλο η τοξικότητα και η καταστροφολογία που δεν οδηγεί πουθενά και ως εκ τούτου δεν πείθει, δεν κόβει… εισιτήρια.
Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε να είναι πρώην διότι πίστεψε αφενός ότι κάνει γκελ στην κοινωνία, αφετέρου ότι είναι εύκολο να κοροϊδέψει τους πολίτες συνολικά και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά, μέσα από αναρτήσεις και διαδικτυακές παρεμβάσεις ανούσιες, τοξικές και άνευ πολιτικού διακυβεύματος. Η παρουσία του άλλωστε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις απλά ανέδειξε τα κενά και τις τεράστιες ελλείψεις. Αυτές που τώρα επικαλούνται και οι… σύντροφοί του.