Τελικά, η πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στην βίλα των Σπετσών, δεν είναι ούτε πισίνα, ούτε «στοιχείο νερού», ούτε «δεξαμενή νερού», αλλά ούτε και «γούρνα νερού»: είναι τελικά «λούμπα για ποδόλουτρο»! Την ευφάνταστη αυτή δικαιολογία βρήκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα. Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πισίνας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Παπαγεωργίου είπε ότι «δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μια πισίνα χρειάζεται μια εκσκαφή, άρα θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα, είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται, σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς περιορισμούς», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1.20μ, είτε είναι "λούμπα" για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο».

Το πρόβλημα βέβαια, δεν είναι αν κάποιος θέλει να έχει μια «λούμπα για να κάνει ποδόλουτρο». Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρανόμησε, φτιάχνοντας μια πισίνα σε έναν οικισμό που έχει ρητώς απαγορευθεί, λόγω του χαρακτηρισμού του οικισμού ως παραδοσιακός. Και το πρόβλημα δεν είναι -κυρίως- ότι «χαλάει τη μόστρα» του οικισμού, αλλά ότι ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος, αντιλαμβάνεται εαυτόν ως υπεράνω του νόμου! Είναι μείζον θέμα ηθικής τάξεως και που κανένα «ηθικό πλεονέκτημα» δεν μπορεί να το ξεπλύνει. Και κάτι ακόμη: όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταβάλλει άοκνες προσπάθειες να κατασκευάσει το αφήγημα της «αλαζονείας του 41%» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον δεν τον βοηθά η συγκεκριμένη λογική, καθώς αν η «αλαζονεία του 14,9%» κάνει τον Στέφανο Κασσελάκη να θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου, τότε τι θα γίνει αν αγγίξει ποτέ του, το 20%; Ή ακόμη χειρότερα, εάν συμβεί αντίστοιχο δυστύχημα με εκείνο του 2015 και καταφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός; Στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη, ο ίδιος «πυροβόλησε τα πόδια του» με τη συγκεκριμένη επιλογή του, καθώς αποδεικνύει το μέγεθος της αλαζονείας του ανδρός, προτού καν προλάβει να στεριώσει στην ηγεσία του κόμματος.

Η δήλωση του Παυσανία Παπαγεωργίου

Θάνος Σιαφάκας: «Αυτό το πράγμα που είδαμε στην φωτογραφία -εγώ δεν το ξέρω προσωπικά, αυτό το κτήριο-, είναι πισίνα; Είναι κάτι άλλο; Τι είναι;»

Παυσανίας Παπαγεωργίου: «Δεν το γνωρίζω και εγώ, παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση. Και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μια πισίνα χρειάζεται μια εκσκαφή, άρα θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα, είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται, σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς περιορισμούς».

Θάνος Σιαφάκας: «Επικαλείται απόφαση του ΣτΕ του 2016, ότι απαγορεύεται η κατασκευή πισίνας στο νησί. Όλα αυτά, το δημοσίευμα».

Παυσανίας Παπαγεωργίου: «Δεν έχω καμία αντίρρηση και για αυτό κοίταξα κι αν έχουν γίνεις κάποιες εκσκαφές, για να μπορώ κι εγώ να απαντήσω σε αυτό το οποίο ερωτάμαι. Από εκεί και πέρα, ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1.20μ, είτε είναι "λούμπα" για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα, στο οποίο δεν δόθηκε - ή αποκρύφτηκε».