Σοβαρό πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει με την παράνομη πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στο εξοχικό του στις Σπέτσες, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, κατασκευάστηκε αυθαίρετα, κατά παράβαση Προεδρικού Διατάγματος αλλά και απόφασης του ΣτΕ, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον παραδοσιακό οικισμό του νησιού. Μετά από αρκετές ώρες και προφανώς αφού συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους του σε κλίμα πανικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια σύντομη απάντηση για το σκάνδαλο με γελοίες δικαιολογίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η πισίνα που βλέπουμε στις φωτογραφίες και για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην άδεια μικρής κλίμακας που εξέδωσε για τις εργασίες, προϋπήρχε στο σπίτι ως... γούρνα με νερό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο που έκανε ήταν να... καλλωπίσει τη δεξαμενή νερού, όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά. Βέβαια πρώτη φορά βλέπουμε... πηγάδι και δεξαμενή νερού σε σχήμα πισίνας με ξαπλώστρες και  γαλάζια νερά έτοιμα για κολύμπι. Οι γελοίες δικαιολογίες του Στέφανου Κασσελάκη ωστόσο καταρρίπτονται και από τις φωτογραφίες που εμφάνισε το Πρώτο Θέμα, κατά τις οποίες πριν ένα έτος, πριν την κατασκευή της πισίνας, στο χώρο δεν εμφανιζόταν απολύτως τίποτα, ούτε φυσικά κάποια γούρνα με νερό.

Ακόμα και αν τα μάτια μας δεν βλέπουν καλά και η πισίνα είναι... πηγάδι με νερό, αυτή σήμερα είναι παράνομη και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε αυτήν στη σχετική άδεια. Το κόλπο με το να χαρακτηρίζεται γούρνα και πηγάδι μια πισίνα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε ανθρώπους που απολογούνται για αυθαίρετες κατασκευές, όταν τους πιάσει στα πράσα η πολεοδομία. Πρέπει να ξέρει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι δεν μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη μας με τέτοιες αστείες δικαιολογίες και σίγουρα δεν υποτιμά τη νοημοσύνη των αρμόδιων αρχών που θα παρέμβουν για να διαπιστώσουν την αλήθεια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει στην ανάρτησή του: Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ. Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη». Ο Στέφανος Κασσελάκης, ως αρχηγός της  της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεπραξε μια πραγματικά πρωτοφανή παρανομία. Έφτιαξε πισίνα σε παραδοσιακό κηρυγμένο οικισμό, στις Σπέτσες έχοντας λάβει αδεια για μικροεπισκευες και θα ήταν προς τιμήν του να παραδεχτεί το λάθος του, ωστόσο επέλεξε την κοροϊδία. 

Νέα απάντηση Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επανήλθε στο θέμα της αυθαίρετης πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου από το να γράφεις "αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού" για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα», αναφέρει πολύ εύστοχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και οι φωτογραφίες που δείχνουν τη... γούρνα ή αλλιώς το πηγάδι με νερό ένα χρόνο πριν και σήμερα. Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

adeia-kasselaki-2023-cv4H4.webp
3d3e7630-7f01-41b6-89f0-b7f1fa9de05d.jpg
kasselakis-spetses-5.jpg