Λίφτινγκ αναμένεται να κάνει στο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκη διανέμοντας παράλληλα τις θέσεις ευθύνης στους «ανθρώπους του προέδρου».

Ειδικότερα, με συνεχείς συσκέψεις και διεργασίες βρίσκει η πρώτη εβδομάδα τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα του να στρέφεται στους ρόλους που θα αναθέσει στους συνυποψηφίους του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις για τις επικείμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να αξιοποίηση το μομέντουμ που του έδωσε η δεύτερη κρίσιμη εκλογή του στις 13 Οκτωβρίου.

Η αναβάθμιση των συνυποψηφίων

Συνεργάτες του διαμηνύουν ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης, ενώ το βλέμμα στρέφεται στους ρόλους που θα αναθέσει στους συνυποψηφίους του.

«Να συμπεριληφθούν και όλοι οι πολλοί άξιοι συνυποψήφιοί του Νίκου Ανδρουλάκη σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις που θα αποτελούν πρώτης γραμμής μαχητές για την επόμενη μέρα. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Πρέπει να γίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA θέλουν τους Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπουλου, αλλά και στελέχη από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή και να συμμετάσχουν σε νέο ευέλικτο σχήμα εν είδη εκτελεστικού γραφείου.

«Θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεσμευόμαστε από την προεκλογική μας εκστρατεία. Έχει καταλάβει κάποια από τα πράγματα που του καταλογίζονται. Έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτά που ακούγονται γενικά είναι όλα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Τα πρόσωπα που θα πάρουν θέσεις-κλειδί στην Χαριλάου Τρικούπη και στη Βουλή

Στον τομέα του πολιτικού σχεδιασμού αναμένεται να αναλάβει κομβικό ρόλο ο Λευτέρης Καρχιμάκης.

Ανασχηματισμός αναμένεται και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας με το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου να ακούγεται για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ και το ίδιο να τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

«Να δούμε ποια ακριβώς στοιχεία της προσωπικότητάς τους του μηνύματος που εκπέμπουν αυτοί οι δυο άνθρωποι είναι που παρακίνησαν τόσον κόσμο να έρθει στις κάλπες», σημείωσε ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η επόμενη μέρα θα βρει στην πρώτη γραμμή σε καίριες θέσεις και τους Παναγιώτη Δουδωνή, Δημήτρη Μάντζο και Παύλο Χρηστίδη των οποίων τα ονόματα ακούγονται και για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, συμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στο ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο MEGA και το Live News:

«Βεβαίως θα γίνει το ραντεβού. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη. Του είπε ότι είναι στη διάθεσή του για συνάντηση, του πρότεινε τη συνάντηση. Περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του να ειδοποιήσουν το γραφείο του πρωθυπουργού για να κλειστεί συνάντηση. Δηλαδή περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη το πότε επιθυμεί να γίνει η συνάντηση».

Ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο, δεν αποκλείονται εξελίξεις και στις αρχές της επόμενης.