Άλλο ένα ντιμπέιτ σαν αυτό που παρακολουθήσαμε και θα κάνουμε το σταυρό μας που η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και την ίδια ώρα που οι «έξι» ήταν «σέξι» εκείνος έδινε συνέντευξη στο CNN! Κατ’αρχάς όλοι καταλάβαμε ότι κανένας και καμία εκ των έξι δεν έχει τα προσόντα να ανταποκριθεί στα τυπικά αλλά ουσιώδη που απαιτεί η θέση του προέδρου ενός κόμματος που δεν λέγεται ΝΙΚΗ, ΠΛΕΥΣΗ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κλπ, αλλά ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ενός κόμματος που έχει εναλλακτική πρόταση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας για να κυβερνήσει.

Ξεκινώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη που εκ του γεγονότος ότι δεν έχει πρόταση αμφισβητήθηκε και προσέφυγε στη βάση, άρα επί της ουσίας του είπαν ότι «δεν μας κάνεις», ας δούμε τι νέο κόμισαν όλοι οι άλλοι και οι άλλες που είτε γιατί δεν μπόρεσε, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί «τόσος ήταν» δεν κόμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο δήμαρχος 14% Χάρης Δούκας από την πρώτη απάντηση- όταν υποχρέωσε τον Γιώργο Κουβαρά να του πει ότι δεν απάντησε σ’ αυτό που τον ρώτησε- έδειξε ότι δεν έχει ιδέα περί την οικονομία: Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ, ενώ για τα σημαντικά πολιτικά ερωτήματα που του ετέθησαν απαντούσε με κλισέ βγαλμένα από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ προ πεντηκονταετίας. Άσε που αν δεν συγκρατιόταν θα έδινε την εντύπωση ότι πριν εμφανιστεί είχε μάθει απ’ έξω όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι αλήθεια ότι κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να πάει αριστερότερα του Ανδρουλάκη και να γίνει ΠΑΣΟΚ plus, πλην όμως αυτό το ΠΑΣΟΚ ήταν αλλού, για να μην σας πω ότι δεν υπάρχει! Προσπάθησε, ή τουλάχιστον επιχείρησε να καταθέσει μια πιο «σοφιστικέ» εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» με μπόλικη θεωρία. Δεν ξέρω πόσο θα του προσθέσει ή πόσο θα του αφαιρέσει η επιλογή του να εμφανιστεί ως Γιώργος Παπανδρέου άνευ Καστελόριζου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στο σωστό ντιμπέιτ ή άκουσε ότι στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ντιμπέιτ και από περιέργεια πήγε λέγοντας: «ας πάω να δω τι γίνεται, δεν έχω να χάσω τίποτα».

Προσωπικά συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπε, αλλά overall που λένε και στο Πασαλιμάνι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν σαν την Coca Colla: «Πάει με όλα». Τουτέστιν ο πολιτικός λόγος της Άννας Διαμαντοπούλου διατρέχει οριζόντια όλο το κομματικό σύστημα.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου «έπαιξε» για λίγο με τον Χάρη Δούκα και μου φάνηκε ότι στο μυαλό της είχε περισσότερο τον δεύτερο παρά τον πρώτο γύρο των εκλογών. Σε γενικές γραμμές ο στόχος ήταν ένα αξιοπρεπές ποσοστό ώστε να παίξει ρόλο την επόμενη ημέρα της εκλογής του νέου προέδρου. Μεγάλο το ρίσκο γιατί εάν ο νέος είναι ο παλιός δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Όσο για τον Μιχάλη Κατρίνη μας θύμισε ότι κάθε μέρα είναι «3 η Σεπτέμβρη» και ως εκ τούτου έκανε τα πάντα για να πεισθούμε ότι θα ξαναβρεθούμε στους μπαξέδες και με τσικουδιά στους καφενέδες όλοι μαζί θα ξαναζήσουμε το μύθο του ΠΑΣΟΚ. Εν ολίγοις ο έκτος της παρέας- και πιο ρομαντικός- συμμετείχε στο πάνελ ως αφηγητής περασμένων μεγαλείων.

Συνοψίζοντας, με όλο το σεβασμό στις προσπάθειες και των έξι να εμφανιστούν «σέξι», η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά είχε «σεξαπίλ».