Πήραν φωτιά τα τόπια του ΠΑΣΟΚ, χθες, μετά την αρχική ανακοίνωση του Mega ότι μόνο τέσσερις από τους έξι υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος θα συμμετέχουν στην τηλεοπτική άτυπη τηλεμαχία που προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα. Αποκλεισμένοι: Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης. Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί μαζί τους δήλωσαν στο «Μ» άγνοια για το unfair του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ λίγες ώρες αργότερα η Νάντια Γιαννακοπούλου, με μια σκληρή ανακοίνωσή της, κατήγγειλε το Mega του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για «εξωθεσμική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ στο δήθεν debate των υποψηφίων».

Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με ανακοίνωση του Mega, η ενημερωτική εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” με τη Νίκη Λυμπεράκη, θα ξεκινούσε τη Δευτέρα τη νέα σεζόν με θέμα τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και καλεσμένους τους τέσσερις από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος. Δηλαδή τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Αννα Διαμαντοπούλου και Χάρη Δούκα.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα και μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου και την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη, το θέμα λύθηκε και τελικά στο πάνελ της εκπομπής θα βρεθούν και οι έξι υποψήφιοι. Μάλιστα, κατόπιν επικοινωνίας που είχε μαζί τους ο γενικός διευθυντής του καναλιού Σταμάτης Μαλέλης, για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί δοκιμαστικό.

Περί συμφερόντων

Να αναφέρουμε ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες (σ.σ.: η τελευταία ήταν προχθές στο debate της ΕΡΤ) για αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, «όπως το Mega, “Το Βήμα”, “Τα Νέα”», κάνοντας μάλιστα επίθεση στον Ν. Ανδρουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «Εγώ δεν έχω πρόβλημα να κατονομάζω τα συμφέροντα», με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ γενικά και αόριστα για συμφέροντα που δήθεν ευνοεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε επίσης η Νάντια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο του debate, τη διαχείριση του θέματος της τραγωδίας των Τεμπών από πλευράς Νίκου Ανδρουλάκη: «Εγώ θα έκανα κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον κ. Ανδρουλάκη, αν ήμουν στη θέση του. Θα κατέθετα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατευθείαν μετά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, όχι μετά το πρωτοσέλιδο του “Βήματος”».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η κ. Γιαννακοπούλου, μαζί με τη Μιλένα Αποστολάκη, είχαν ζητήσει, ενημέρωση από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονική επίθεση κατά του υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη από ηγετικά στελέχη της «Θύρας 7» του Ολυμπιακού, στα επεισόδια του Ρέντη, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση των συμμοριών χούλιγκαν και των διασυνδέσεών τους με το οργανωμένο έγκλημα.

«Εξωθεσμική ενέργεια»

«Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο, ότι το Mega, συνεπές στην τακτική αποκλεισμού υποψηφίων μαζί με “Τα Νέα” και “Tο Βήμα” του ίδιου δημοσιογραφικού, ενημερωτικού Ομίλου, ανακοινώνει τη διεξαγωγή ενός υποτιθέμενου debate με τη συμμετοχή μόνο τεσσάρων από τους έξι υποψηφίους, κόβοντας εμένα, κάτι που το κάνει σε βάρος μου συστηματικά και από την αρχή της καμπάνιας, χωρίς να αντιδράσει κανείς από εσάς, αλλά και τον Μιχάλη Κατρίνη.

Πρόκειται για καθαρά εξωθεσμική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τον αποκλεισμό δύο υποψηφίων για δήθεν debate των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για απουσία κάθε σεβασμού σε οποιονδήποτε κανόνα δημοκρατίας, ισοτιμίας, θεσμικότητας και κάθε δεοντολογίας. Συνιστά χτύπημα στην ενότητά μας και την εικόνα σοβαρότητας που όλοι με τη στάση μας έχουμε οικοδομήσει για το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις εκλογές. Το βασικό, ωστόσο, δεν είναι τι κάνει το Mega. Γι’ αυτά που κάνει, κρίνεται. Το βασικό, το καίριο ερώτημα είναι: Θα δεχτείτε εσείς οι τέσσερις υποψήφιοι να συμμετάσχετε σε μια τέτοια αντιδεοντολογική διαδικασία στηριγμένη στον αποκλεισμό υποψηφίων και πώς αυτό συνάδει με το ενωτικό κλίμα, τη δημοκρατική αντίληψη και τη στοιχειώδη θεσμικότητα που όλοι πρεσβεύουμε;

Σας καλώ, όσους κληθήκατε από το συγκεκριμένο Κανάλι, να μη συμμετάσχετε σε αυτή τη διαδικασία ντροπής. Να μην επιτρέψετε σε εξωθεσμικούς παράγοντες να προσδιορίζουν τα εσωκομματικά θέματα του κόμματός μας. Διαφορετικά, θα έχετε, όλοι εσείς, ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτή την εξωθεσμική ενέργεια».