λύτρας (ο) 1. αυτός που κακοποιεί τη σύζυγό του «δεν θα ήταν πολύ ευχάριστο αλλά και ωφέλιμο για την κοινωνία να έμπαιναν όλοι οι λύτρες στη φυλακή;» 2. αυτός που προσποιείται το θύμα «δεν φτάνει που την πλάκωσε στο ξύλο, μετά έκανε και τον λύτρα κι έλεγε πόσο πολύ υποφέρει γι’ αυτό που συνέβη» 3. ευνοημένος από τη Δικαιοσύνη «ο 37χρονος δράστης της δολοφονίας στην Ηλεία στάθηκε λύτρας και, παρά την καταδίκη του για βιασμό ανηλίκου, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο»

Υπάρχει κατάλληλη θεραπεία

Αφού η παράσταση «Η γυναίκα μου έπεσε από τις σκάλες» απέτυχε παταγωδώς, ο δικηγόρος Λύτρας αποφάσισε να ανεβάσει την παράσταση «Είμαι κι εγώ θύμα» και έτσι, μιλώντας για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του, είπε «δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό», λες και δεν ήταν ο ίδιος ο δράστης του εγκλήματος, για να προσθέσει «θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε μπορώ να θεραπευτώ». Κι αν για τα ελληνικά του μάλλον δεν μπορεί να γίνει κάτι (και δεν είναι και σωστό να έχουμε απαιτήσεις από κάποιον που εμφανίζεται συχνά σε μεσημεριανές εκπομπές) για το «περιστατικό», όπως και για τα «ψυχολογικά προβλήματα» τα οποία συχνά επικαλούνται οι συμπολίτες με το βαρύ χέρι υπάρχει θεραπεία και λέγεται φυλακή. Θεραπεία που σε όσο μεγαλύτερες δόσεις χορηγείται στους νταήδες τόσο πιο υγιής είναι μια κοινωνία.

Διάγνωση

Πολύ σωστά διέγνωσε «ανδρικά χαρακτηριστικά» στη συμπεριφορά του δικηγόρου Λύτρα ο δικηγόρος Κούγιας. Δεν είναι πολλές οι γυναίκες που βάζουν τους άντρες τους στο αυτοκίνητο, τους σαπίζουν στο ξύλο και μετά τους πάνε στο νοσοκομείο παριστάνοντας ότι έπεσαν από τη σκάλα.

Αφήνουν το μήνυμα στη μέση

Απολαμβάνω κι εγώ, όπως υποθέτω όλοι μας, αυτήν τη διαφήμιση που παίζει στα ημίχρονα των αγώνων του Εuro, η οποία ξεκινάει και τελειώνει με μια νεαρή κοπέλα που χαμογελαστή φοράει τη μαντίλα της. Νομίζω όμως πως, ως προς το μήνυμα, θα ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη αν είχε και έναν χαμογελαστό δούλο με τις αλυσίδες του.

Αντιθέσεις

Δεν καταλαβαίνω γιατί εμφανίζεται ως είδηση η αντίθεση της Τουρκίας στην υπόθεση της ευρωπαϊκής άμυνας. Απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει διαρρήκτης που να του αρέσει η ιδέα του συναγερμού, της πόρτας ασφαλείας και γενικώς η τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας.