κούγιας (o) 1. Ειδική συσκευή μέτρησης ανδρισμού «ο Νίκος αμφισβήτησε τον ανδρισμό μου, αλλά μόλις έβγαλα τον κούγια από το συρτάρι και μετρήθηκα κατάπιε τη γλώσσα του» 2. αυτός που τραβάει την προσοχή «δεν έχω δει πιο κούγια πολιτικό από τον Κασσελάκη» 3. αντικείμενο το οποίο επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας και δηλώνει κίνδυνο, σημαδούρα «μόλις ο Νίκος είδε τους κούγιες στην επιφάνεια του νερού, ελάττωσε την ταχύτητα του σκάφους»

Δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο ο δικηγόρος Κούγιας θέλησε να δηλώσει ότι ο δικηγόρος Λύτρας έχει ανδρικά χαρακτηριστικά.

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, η αραίωση στην κεφαλή, η εντελώς ανδρική μπάκα είναι φανερά ανδρικά χαρακτηριστικά που δεν αφήνουν αμφιβολία για το φύλο του δράστη του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Το ίδιο και η πράξη του. Δεν είναι πολλές οι γυναίκες που βάζουν τους άντρες τους μέσα στο αυτοκίνητο και τους γρονθοκοπούν μέχρι να τους στείλουν στο νοσοκομείο.

Με λίγα λόγια, ο δικηγόρος Λύτρας είναι αναμφισβήτητα άντρας και η παρατήρηση του δικηγόρου Κούγια μοιάζει εντελώς περιττή. Αλλά δεν είναι. Κι αυτό γιατί ο δικηγόρος Κούγιας είναι μια κοινωνική σημαδούρα, ο οποίος σε κάθε τοποθέτησή του μας βοηθά να καταλάβουμε ποιο είναι το σωστό και το λάθος.

Κάθε φορά που μαθαίνουμε με ποια πλευρά συντάσσεται ο Κούγιας σε μια διαμάχη, ξέρουμε ότι το δίκιο το έχει η απέναντι πλευρά και κάθε φορά που ακούμε την άποψή του για ένα θέμα, καταλαβαίνουμε ότι η αντίθετη άποψη είναι η σωστή.