δεξιά στροφή (η) 1. τέρας το οποίο συχνά επικαλούνται οι γονείς προκειμένου να συνετίζουν τα παιδιά τους, «αν δεν φας όλο σου το φαγητό θα έρθει το βράδυ η δεξιά στροφή της κοινωνίας να σε πάρει», ΣΥΝ μπαμπούλας, 2. πλάσμα της φαντασίας, «είναι δυνατόν μεγάλος άνθρωπος να πιστεύεις σε Aγιο Βασίλη και δεξιά στροφή της κοινωνίας;», 3. Δικαιολογία, «παραδέχομαι ότι το φταίξιμο είναι όλο δικό μου και δεν έχω καμία απολύτως δεξιά στροφή της κοινωνίας»

Η συζήτηση για τη «δεξιά στροφή της κοινωνίας» είναι μια συζήτηση που κάνει την Αριστερά να φαντάζεται ότι έχει λόγο ύπαρξης (ακόμα και οι ίδιοι οι σύντροφοι καταλαβαίνουν ότι μπορούν να υπάρχουν μόνο ως αντίθετοι σε κάτι) και τους πολύ δεξιούς να αισθάνονται επιδραστικότεροι από όσο είναι. Ταυτοχρόνως, προσφέρουν και άλλοθι σε κάποιους κυβερνητικούς που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η μόνη στροφή που ευθύνεται για το 28% είναι αυτή που κάνουν όταν αλλάζουν πλευρό στον μακάριο ύπνο τους. Οι 20.000 περισσότερες ψήφοι που πήραν τα κόμματα δεξιότερα της κεντροδεξιάς ΝΔ δεν είναι τίποτα μπροστά στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του κυβερνητικού κόμματος, οι οποίοι, αν και είχαν πληθώρα πιο δεξιών κομμάτων να ψηφίσουν, προτίμησαν να δείξουν την αποδοκιμασία τους απέχοντας, ακριβώς επειδή δεν έχουν κάνει καμία στροφή σε καμιά Δεξιά. Εκτός αν πολιτικοί και δημοσιογράφοι θεωρούν δεξιόστροφη την απαίτηση για επιβολή της νομιμότητας, σοβαρή Παιδεία, αποτελεσματικό σύστημα Υγείας, σύγχρονες συγκοινωνίες, διάλυση των καρτέλ και θεωρούν αριστερά το έγκλημα, τα διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, τις συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν και τα καρτέλ, οπότε πάω πάσο.

Αρνήσεις

Ισως κάνω λάθος αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει σύντομα προς ψήφιση νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. Μια χαρά δεν εξακολουθεί να αρνείται το υπουργείο Προστασίας να επιβάλει τον προηγούμενο ΚΟΚ; Τι θα αλλάξει αν πλέον δείχνει την άρνησή στο να επιβάλει κάποιον καινούργιο;

Δεν μας είπε ολόκληρη την αλήθεια

Πάντως εμένα δεν μου φαίνεται τόσο ακραίο που ο Παπατζής από το Μαϊάμι, γνωστός στους αναγνώστες και ως ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα, είπε ότι συγκινήθηκε όταν είδε κάποια φωτογραφία του Μπελογιάννη να κρατάει την «Αυγή» (άσχετο αν αυτή εκδόθηκε μετά τον θάνατό του). Απλώς στεναχωριέμαι που δεν είπε ότι τον είδε να κρατάει μαζί με την εφημερίδα το «Μπλεκ» και τη «Σούπερ Κατερίνα», αφού ήταν ένας γνωστός αγωνιστής της συμπεριληπτικότητας.

Τσεκουράτα

Λέμε πολύ συχνά για την κατάντια των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και την προσφορά τους: από που αλλού θα μαθαίναμε ότι όταν κάνει πολύ ζέστη οι άνθρωποι πάνε στις παραλίες για να κάνουν μπάνιο;