διεθνής αμνηστία (η) 1. αυτή που μισεί τη δύση και τη δημοκρατία «μια διεθνής αμνηστία όπως η Μαρία είναι λογικό να υποστηρίζει τις θέσεις της Ρωσίας και του Ιράν» 2. αυτή που προσποιείται κάτι που δεν είναι, υποκρίτρια «μη χάνεις τον καιρό σου με δάκρυα γιατί ξέρω τι διεθνής αμνηστία είσαι» 3. αυτή που έχει ρωσική καταγωγή «όλοι ξέρουν ότι η καλύτερη βότκα είναι διεθνής αμνηστία»

Από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μέχρι την υπεράσπιση της μπούρκας, η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία έχει πλέον αποδείξει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απλώς ένα πρόσχημα που τη βοηθά να υπηρετεί μια αντιδυτική (και άρα αναπόφευκτα φιλορωσική) ατζέντα. Συνεπώς, καμία έκπληξη δεν πρέπει να νιώθει κανείς από την απαίτηση της οργάνωσης να τιμωρηθούν αυτοί που κατάφεραν ένα ανεπανάληπτο πλήγμα στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. «Οι δράστες που προκάλεσαν τις εκρήξεις ηλεκτρονικών συσκευών σε ολόκληρο τον Λίβανο και τη Συρία πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν», απαιτεί η οργάνωση, θυμίζοντας τη δράση των «φιλειρηνικών» οργανώσεων που δρούσαν στη Δύση τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, τάχα υπερασπιζόμενες την ειρήνη, αλλά στην πραγματικότητα εργαζόμενες για λογαριασμό της Σοβιετικής Ενωσης. Σε κάθε περίπτωση κι επειδή η καμπάνια υπέρ της Χεζμπολάχ δεν έχει σλόγκαν, βοηθώ προτείνοντας το «Αγωνιζόμαστε μέχρι κάθε τρομοκράτης να νιώθει ασφαλής» ή το «Η έκρηξη κάθε τρομοκράτη πρέπει να είναι δική του επιλογή».

Καμουφλάζ

Από κοντά και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, οι οποίοι άπλωσαν πανό έξω από τη Βουλή στο οποίο με τις ωραίες λέξεις «Ειρήνη», «Αλληλεγγύη» και «Λευτεριά», καμουφλάρουν το αντιδυτικό (και άρα αναπόφευκτα φιλορωσικό) μήνυμά τους. Βέβαια, αν οι φουκαράδες της Εφης ήταν απολύτως ειλικρινείς, θα έγραφαν «Σας παρακαλώ δώστε και σε μας λίγη σημασία» και θα άφηναν την αντιδυτική προπαγάνδα σε άλλους, περισσότερο δημοφιλείς.

Για ξύρισμα υπάρχει και η φυλακή

Διάβασα ότι ο γονιός ενός από τα δύο 17χρονα γουρούνια που ξύρισαν με φαλτσέτα έναν δωδεκάχρονο είπε ότι «στον γιο μου αρέσει να ξυρίζει» και σκέφτηκα ότι η φυλακή με τους τόσους κρατούμενους που έχουν ανάγκη για ξύρισμα είναι η πιο win win λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συγκρίσεις

Εχει δίκιο να εκνευρίζεται ο part time δήμαρχος Αθηναίων, όταν του θυμίζουν την απόπειρά του να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μιτεράν και τον Ερντογάν από τη στιγμή που η σύγκρισή του δεν περιορίστηκε σ’ αυτούς τους δύο, αλλά περιλάμβανε και τους Σιράκ, Βίλι Μπραντ, Ρέτζι και Κόστα.