σαλμάς (ο) 1. αυτός που έχει μείνει στην απέξω, παραμελημένος «όσο ο Μάριος νιώθει σαλμάς, δεν πρόκειται να σταματήσει τις καταγγελίες» 2. μέλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης «υπάρχουν στελέχη που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό στον επόμενο ανασχηματισμό πρέπει να αξιοποιήσει και έναν-δυο σαλμάδες» 3. αυτός που διαγράφεται «και ο Αυγενάκης είναι σαλμάς από την ΚΟ ομάδα, αλλά παραμένει στο κόμμα»

Βεβαρημένο βουλευτικό ιστορικό...

Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να διαπιστώσει κανείς τα κίνητρα ενός κυβερνητικού βουλευτή που ασκεί έντονη κριτική και καταγγέλλει για σκάνδαλα την κυβέρνηση: δεν έχει παρά να δει αν την αδέσμευτη και γενναία αυτή στάση ο βουλευτής την είχε και με άλλες κυβερνήσεις και άλλους πρωθυπουργούς του κόμματος. Αν την είχε, τότε τα κίνητρά του είναι ειλικρινή. Αν όχι, τότε ο πραγματικός του σκοπός είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη σημερινή κυβέρνηση και τον σημερινό πρωθυπουργό. Ο Μάριος ο Σαλμάς είναι βουλευτής από το 2000, τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Υγείας από τον Κωνσταντίνο τον Εργατικό, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τον Αντώνη τον Σαμαρά και δεν θυμάμαι να ενοχλείται ούτε από μια διακυβέρνηση που πήρε τη χώρα από το χέρι για να τη ρίξει στα βράχια της χρεοκοπίας ούτε από έναν πρωθυπουργό που πριν εκλεγεί, ηγήθηκε του αντιμνημονιακού αγώνα. Από την άλλη, οι άνθρωποι μεγαλώνοντας αποκτούν ευαισθησίες που νεότεροι μπορεί να μην έχουν.

Μας έπεισαν

Πολύ ωραίες είναι οι δημοτικές εκδηλώσεις διαφήμισης περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο κέντρο μιας πόλης που, εξαιτίας των δημοτικών της αρχών, δεν έχει ούτε πεζοδρόμια ούτε ποδηλατοδρόμους. Ειδικά για τους συμπολίτες εκείνους που πήραν τα αυτοκίνητά τους, κατέβηκαν στο κέντρο, πάρκαραν όπου βρήκαν και πήγαν για να γιορτάσουν την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Οι θείες είναι πάνω από σύνορα

Οι ειρωνείες για την πλούσια «θεία από τον Νίγηρα» που βοήθησε οικονομικά τον σύντροφο Γιάννο Παπαντωνίου -σύμφωνα με τον ίδιο, όπως διαβάζω στα σχετικά ρεπορτάζ- δείχνουν τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας: κανείς δεν θα κορόιδευε, αν η θεία που έστελνε λεφτά στον αλύγιστο σοσιαλιστή αγωνιστή ήταν από την Ελβετία.

Λεπτομέρειες

Πολύ χάρηκα που άκουσα πρόσφατα τον υπουργό Φλωρίδη να διαβεβαιώνει ότι οι επικίνδυνοι δολιοφθορείς των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ θα μπουν στη φυλακή. Μένει βέβαια μια λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από τη σύλληψής τους. Αλλά δεν χρειάζεται να αγνοούμε τη μεγάλη εικόνα κολλώντας σε μικροπράγματα.