βομβητής (ο)

1. ενέδρα, παγίδα «οι Ισραηλινοί κατασκεύασαν έναν βομβητή που οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια» 2. συσκευή ευνουχισμού «Νικόλα, νομίζω πως είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορείς με έναν βομβητή στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού σου»

Οι τρομοκράτες ως «μαχητές» (τρομάρα τους...)

Η μεγαλύτερη επιχείρηση ταυτόχρονης εξόντωσης (ή ευνουχισμού, αν κανείς σκεφτεί ότι οι βομβητές συχνά μπαίνουν σε μπροστινές τσέπες) τρομοκρατών δεν ήταν απλώς εντυπωσιακή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι που και σε ταινία να το βλέπαμε, θα μας φαινόταν παρατραβηγμένο. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να αγνοήσουμε κάτι επίσης εντυπωσιακό: τον αριθμό των Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι φαίνεται να αγνοούν ότι η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση, δρα ως στρατός κατοχής στο Νότιο Λίβανο και επηρεάζει (μτφ.: έχει σε ομηρία) την πολιτική σκηνή ολόκληρης της χώρας που κάποτε έκανε το μεγάλο λάθος να δεχτεί Παλαιστίνιους πρόσφυγες (λάθος που οι Αιγύπτιοι έχτισαν διασυνοριακό τείχος για να αποφύγουν). Και το χειρότερο είναι ότι η άγνοια που τους κάνει να μιλούν για «μαχητές» δεν είναι τόσο ιδεολογικής φύσης, όσο αποτέλεσμα της αμάθειας και της τεμπελιάς που τη συντηρεί.

Εντιμοι και δουλευταράδες

Προφανώς θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει απαίτηση για «πόθεν έσχες» και λευκό ποινικό μητρώο, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα: σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει αν μπει ως προϋπόθεση η κατοχή ενσήμων.

Εθνική επένδυση

Νομίζω πως οι επιθέσεις στην υπουργό Κεφαλογιάννη επειδή έδωσε 17.980 ευρώ από τα χρήματά μας για να αγοράσει δύο περσικά χαλιά για το γραφείο της είναι άδικη. Οχι μόνο επειδή τα χαλιά ήταν «για τις ανάγκες του γραφείου υπουργού» και όχι για το κέφι της, αλλά και γιατί τα χαλιά είναι πια περιουσία του ελληνικού λαού. Και όλοι μπορούμε να φανταστούμε την αξία που θα έχουν όταν βγουν σε πλειστηριασμό ως τα χαλιά τα οποία πατήθηκαν από τις γόβες της Ολγας της Κεφαλογιάννη.

Απορίες...

Ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα, ο οποίος πια δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ακόμα την αστυνομική συνοδεία που είχε ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εχει μικρότερη; Κι αν έχει έστω και έναν αστυνομικό συνοδό, ως τι τον έχει; Ως θύμα της κομματικής νομενκλατούρας;