τραμπ (ο) 1. άνθρωπος που παραμένει λειτουργικός παρότι δεν στέκει και πολύ στα καλά του, ημιπαράφρων «δεν μπορώ να φανταστώ πιο αυτοκτονική πολιτική στάση από το να ψηφίζεις ένα τραμπ για κυβερνήτη της χώρας σου» 2. αυτός που δημιουργεί βίαιες αναταραχές «δεν μπορώ να ψηφίσω ένα τραμπ»

Σύντομα θα τον πάρουν χαμπάρι

Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι που φέρνει σε θεία δίκη κάθε φορά που ένας υποστηρικτής της χωρίς περιορισμούς οπλοκατοχής πέφτει θύμα απόπειρας δολοφονίας από κάποιον εραστή των όπλων, η νέα απόπειρα εναντίον του παράφρονα πορτοκαλί δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν. H, για να το πω πιο σωστά, κανέναν που καταλαβαίνει ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της δημοκρατίας είναι η ειρηνική εναλλαγή στην εξουσία (κάτι που όπως διαπιστώσαμε στις προηγούμενες εκλογές δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος ο Τραμπ). Σε κάθε περίπτωση τα απανωτά επεισόδια δεν είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία. Θύμα ή όχι, μου φαίνεται πολύ πιθανόν πολλοί ψηφοφόροι να του γυρίσουν την πλάτη επειδή αντιλαμβάνονται και εμπράκτως ότι η παρουσία του στην προεδρία θα είναι ένα φιτίλι που θα είναι διαρκώς αναμμένο. Και οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό που επιθυμούν είναι ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Και ξέρουν ότι με έναν τόσο τοξικό τύπο στην εξουσία δεν πρόκειται ποτέ να έχουν τίποτα από τα τρία.

Θυματοποίηση

Κανείς δεν νομίζω ότι εκπλήσσεται που ο part-time δήμαρχος Αθηναίων απάντησε στις καταγγελίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων πολιτών γράφοντας: «Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας. Το αποδεικνύουν κάθε πρωί με τις φανατικές επιθέσεις από τους γνωστούς υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης». Είναι χαρακτηριστικό των ανεπαρκών και των απελπισμένων να παριστάνουν τα θύματα και να βλέπουν παντού συνωμοσίες εναντίον τους.

Κι αυτός ανεφάρμοστος θα μείνει

Δεν καταλαβαίνω τα δημοσιεύματα που ενημερώνουν για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το τι αυτός θα προβλέπει. Τι σημασία έχει ο νέος ΚΟΚ και οι προβλέψεις του από τη στιγμή που κανείς δεν πρόκειται να τον επιβάλλει; Ακόμα και η καλύτερη νομοθεσία είναι πιο άχρηστη από ποδήλατο σε ψάρι όταν δεν επιβάλλεται και δεν εφαρμόζεται.

Αχρείαστο

Γενικώς μου αρέσει το δούλεμα στον μπρόεδρο Τσίπρα, αλλά αυτό που του κάνει ο σύντροφος Καρανίκας είναι σχεδόν απάνθρωπο. Ο,τι κι αν έχει κάνει στη χώρα, δεν είναι σωστό να τον ειρωνεύεται λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει ο ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Εκτός αν ο σύντροφος ειρωνεύεται την Ευρωπαϊκή Ενωση.