νερό (το): 1. αυτό που δεν έχει καμία απολύτως αξία «δυστυχώς οι αντίκες που σου πούλησαν είναι made in China και είναι νερό» 2. αυτό που σπαταλιέται «δεν είσαι κροίσος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι τα χρήματα δεν είναι νερό» 3. ζήτημα που προσφέρεται για λαϊκίστικη εκμετάλλευση «η αιτία για τα ρεπορτάζ έξω από τα σουπερμάρκετ είναι ότι για τις περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων κάθε θέμα είναι νερό» 

Αν όντως το νερό είναι πολύτιμο κι αν όντως υπάρχει κίνδυνος στο μέλλον να το στερηθούμε, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μη σπαταλιέται. Κι ένας από τους τρόπους για να μη σπαταλιέται είναι η αύξηση της τιμής του πέρα από κάποια (αρκετή για τις πραγματικές ανάγκες) κατανάλωση. Οποιος θέλει να πλένει το πεζοδρόμιο και το αυτοκίνητό του, όποιος θέλει γκαζόν, όποιος θέλει πισίνα θα πρέπει να πληρώνει. Να ΜΑΣ πληρώνει, αφού οι επιχειρήσεις ύδρευσης είναι κρατικές. Ταυτοχρόνως (και επειδή μιλάμε για κρατικές επιχειρήσεις) δεν μπορώ να καταλάβω ποιον μπορεί να ενοχλεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων ύδρευσης, εκτός φυσικά από τους φοροφυγάδες, οι οποίοι προφανώς προτιμούν να πληρώνουν οι κανονικά φορολογούμενοι τις δικές τους καταναλώσεις. 

Μεγάλο λάθος 

Τελικά ο άγριος ξυλοδαρμός της συζύγου Λύτρα εξημερώθηκε και ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος, όπως άλλωστε δήλωσε ότι επιθυμεί και η παθούσα. Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το πώς είναι δυνατόν ένα κακούργημα να μετατρέπεται σε πλημμέλημα χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια για τον δικαστικό, ο οποίος –με βάση τη μετατροπή– έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος που οδήγησε στην άδικη προφυλάκιση ενός συμπολίτη μας. 

Σοβαρό κουσούρι 

Σοκαρίστηκε ξανά ο δημοσιογραφικός κόσμος με την απόφαση της Γερμανίας για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της. Πιθανότατα οι συνάδελφοι να μην έμαθαν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και ίσως και να μην έχουν καταλάβει ότι οι Γερμανοί είναι ανίκανοι να ακολουθήσουν άλλη γραμμή από την ευθεία. Πρόκειται για ανικανότητα που με επιπολαιότητα περνιέται για σοβαρότητα, ενώ πρόκειται για σοβαρό κουσούρι που τους ρίχνει διαρκώς πάνω σε τοίχους τους οποίους (από την ανικανότητά τους να ελιχθούν) δεν μπορούν να αποφύγουν. 

Μικροπράγματα

Θα μάζευε κάνα σκουπίδι, θα καθάριζε κάνα φρεάτιο, θα φρόντιζε κάνα πάρκο και θα σήκωνε κάνα τραπεζοκάθισμα ο Δούκας των Εξαρχείων, αλλά έχει να φτιάξει την υγεία και την παιδεία της χώρας και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με μικροπράγματα...