σιδηρόδρομος (ο) 1. μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς το οποίο κινείται πάνω σε ράγες «για να πας μπορείς να πάρεις τον προαστιακό σιδηρόδρομο, εκτός αν βιάζεσαι, οπότε καλύτερα να πας με τα πόδια» 2. κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο «το να κάνεις κάτι τόσο σιδηρόδρομος όσο το να καβαλάς δίτροχο χωρίς κράνος είναι απολύτως ανόητο»

Η κατάντια είναι όλη δική μας

Τα μέσα μεταφοράς που κινούνται πάνω σε ράγες θεωρούνται τα πιο ασφαλή. Αρκεί φυσικά τα μέσα και οι ράγες που πάνω τους κινούνται να μη βρίσκονται στην Ελλάδα. Τη χώρα η οποία κατάφερε να κάνει το πιο ασφαλές μέσο να μοιάζει με γύρο του θανάτου. Μόλις προχτές παρακολουθήσαμε ένα βίντεο στο οποίο ο οδηγός του προαστιακού σταματάει τον συρμό για να επιπλήξει τον φύλακα μιας διάβασης, επειδή δεν μπήκε στον κόπο να την κλείσει την ώρα που ο συρμός περνούσε. Δηλαδή για να επιπλήξει έναν τύπο (με το δυστύχημα των Τεμπών να μην έχει φύγει από την επικαιρότητα) που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και οδηγών ΙΧ επειδή ήταν πραγματικός Ελληνας: αδιάφορος και ανεύθυνος μέχρι θανάτου. Κι αν αναρωτιέστε πού ξέρω ότι ήταν Ελληνας, θα σας απαντήσω ότι το ξέρω επειδή έκανε κάτι που μόνο ένας πραγματικός Ελληνας μπορεί να κάνει: αντί να ζητήσει συγγνώμη για την εγκληματική του αμέλεια, έβρισε αυτόν που του έκανε την παρατήρηση.

Χάχανα

Προσπαθούσα να παρακολουθήσω τους υπουργούς που μιλούσαν για τη νέα, πιο αυστηρή, νομοθεσία για την οπλοφορία και την οπλοκατοχή, αλλά δεν κατάφερα να καταλάβω όλα όσα είπαν γιατί η φωνή τους σκεπαζόταν από τα γέλια που ακούγονταν από Κρήτη μεριά.

Αντίληψη που φέρνει αδιέξοδο

«Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές», διακήρυξε ο σύντροφος Μαρκάτος, ο παλιός πρύτανης του Πολυτεχνείου, εξηγώντας με τον τρόπο του τη βασικότερη ίσως αιτία των προβλημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: τους καθηγητές που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν σε όσους τα πληρώνουν και παραχωρούνται σε φοιτητές και καθηγητές για συγκεκριμένη δουλειά, η οποία δεν περιλαμβάνει την επαναστατική ψυχοθεραπεία.

Αδίστακτοι

«Θα καταδικάζαμε και τη δολοφονία του Χίτλερ, αν τον πυροβολούσαν χωρίς δίκη», ομολόγησε με θάρρος ο σύντροφος Ματζουράνης (στο πλαίσιο του αριστερού μοιρολογιού για την εξόντωση του Νασράλα), επιβεβαιώνοντας ότι οι σύντροφοι δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν τον οποιονδήποτε προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αντιδυτική και αντιδημοκρατική τους ατζέντα.