φρουρός της επανάστασης (ο) 1. στρατιώτης του σώματος του ιρανικού στρατού που καθήκον του έχει την επιβολή και την προστασία του θεοκρατικού καθεστώτος της χώρας «οι φρουροί της επανάστασης είναι για το Ιράν ό,τι ήταν τα SS για τη ναζιστική Γερμανία» 2. μελλοθάνατος «στην αρχαία Ρώμη οι μονομάχοι πριν ξεκινήσουν οι μονομαχίες φώναζαν "χαίρε Καίσαρα, οι φρουροί της επανάστασης σε χαιρετούν"» ΣΥΝ νασράλα

Μα πόσα να αντέξουν κι αυτοί

Μετά την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ (της οποίας το μοναδικό θύμα ήταν ένας Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας… ναι, η ζωή δημιουργεί τους καλύτερους συμβολισμούς), το χειρότερο μέρος για να βρίσκεσαι στον πλανήτη είναι δίπλα σε έναν Φρουρό της Επανάστασης ή σε έναν Ιρανό αξιωματούχο. Εννοείται πως καθόλου δεν στεναχωριέμαι για την κακιά μοίρα των εκπροσώπων και των υπερασπιστών ενός καθεστώτος που σκοτώνει γυναίκες επειδή δεν φόρεσαν τη μαντίλα τους (ή επειδή δεν τη φόρεσαν σωστά), αλλά δεν μπορώ να μη σκεφτώ τους αριστερούς και τους ακροδεξιούς συμπολίτες, τις οργανώσεις σαν τη Ρωσικ… Διεθνή Αμνηστία, τον Ζοζέπ τον Μπορέλ και πάνω απ’ όλα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Γενικό του Γραμματέα που δύσκολα θα αντέξουν άλλο ένα χτύπημα σε εχθρούς της Δύσης και της δημοκρατίας.

Ολιγαρκής

Δεν μου κάνει εντύπωση που ο σύντροφος ο Χάρης ο Δούκας δηλώνει ευχαριστημένος από το μέχρι τώρα έργο του στον δήμο Αθηναίων. Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται με το τίποτα.

Χιούμορ που αξίζει βραβείο

Ο,τι γνώμη κι αν έχει κάποιος για την πρόεδρο της Δημοκρατίας δύσκολα θα αμφισβητήσει το χιούμορ της. Γιατί χρειάζεται πολύ χιούμορ (και απόλυτη αδιαφορία για την Ιστορία) για να παρευρεθείς σε εκδήλωση στην οποία «ο δήμαρχος Αθηναίων βραβεύει τον ελληνικό λαό για τους αγώνες του που οδήγησαν στην πτώση της δικτατορίας» και μάλιστα να παραλάβεις και το βραβείο. Το μόνο που θα έκανε πιο αστεία τη βράβευση θα ήταν μια ομιλία στην οποία θα τονιζόταν ο καθοριστικός ρόλος της αρνητικής ενέργειας του ελληνικού λαού στην πτώση της χούντας, αλλά αυτό ίσως να είναι πολύ ακόμα και για κάποιον με το χιούμορ της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Τι να λέμε

Λίγα πράγματα είναι τόσο ελληνικά όσο η θέα της χαροκαμένης μητέρας, η οποία ηγείται του αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, να ποστάρει self video στο οποίο κάθε τόσο αφήνει τον δρόμο για να κοιτάξει την κάμερα, ενώ οδηγεί.