πασόκ (το) 1. αυτό που βοηθάει την κυβέρνηση «σαμπάνιες άνοιξαν το βράδυ της Κυριακής στο Μαξίμου αφού και οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος των Παπανδρέου είναι πασόκ» 2. αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει «όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, η κακή σχέση των ελληνικών κυβερνήσεων με την επιβολή του νόμου είναι πασόκ»

Τελικά ο μοναδικός σίγουρος νικητής των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το βράδυ της Κυριακής έχει μόνο ένα εμπόδιο στην προσπάθεια να γίνει ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που κερδίζει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στη σειρά: τον εαυτό του. Θέλω να πω ότι ούτε ο σύντροφος Ανδρουλάκης ούτε ο part-time δήμαρχος της Αθήνας μπορούν να τον απειλήσουν και το μόνο που έχει να φοβάται ο πρωθυπουργός είναι τα δικά του λάθη τα οποία, ελλείψει σοβαρού αντιπάλου, υπάρχει κίνδυνος να γίνουν πιο εύκολα. Κατά τα άλλα, ένας πολιτικός αρχηγός που εδώ και χρόνια επιμένει να εμφανίζεται ως θύμα και ένας δήμαρχος που ηττάται κατά κράτος στην πόλη του και την περιφέρειά της (εκεί δηλαδή που οι άνθρωποι υφίστανται τις συνέπειες της δημαρχίας του) δεν μπορεί να απειλήσουν κανέναν που δεν πάει γυρεύοντας να απειληθεί. Οι συμπολίτες πασόκοι φαίνεται πως πανικοβλήθηκαν στην ιδέα της επιστροφής στη σοβαρότητα και την κυβερνησιμότητα και είπαν να παραμείνουν στη θέση της γκρινιάρας αντιπολίτευσης που μοναδική της φιλοδοξία είναι να αναπληρώσει το κενό του αποσυντιθέμενου ΣΥΡΙΖΑ.

Κοκορεύεται

Δεν είναι καθόλου περίεργο που ο σύντροφος Δούκας ζητάει με μανία ντιμπέιτ από τον σύντροφο Ανδρουλάκη. Βλέπετε ο part-time δήμαρχος έμαθε επιτέλους (και με πολύ κόπο) τι είναι τα 12 ναυτικά μίλια και τι είναι η ΑΟΖ και θέλει να δείξει σε όλους την πρόοδό του.

Σύντροφοι, συγνώμη αλλά τα παραλέτε

Παρά το παραμύθι της «πρωτοφανούς συμμετοχής» η πραγματικότητα είναι ότι από αυτής της πλευράς τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για το ΠΑΣΟΚ. Το ’21, εν μέσω πανδημίας, στον α΄ γύρο πήγαν να ψηφίσουν 270.000 και προχτές, με ΣΥΡΙΖΑ διαλυμένο και ΝΔ σε πτώση, πήγαν μόλις 30.000 περισσότεροι. Δεν το λες και επιτυχία.

Καμία σιγουριά

Ακουσα τον φαντάρο να παίρνει τον λόγο (φορώντας στολή) σε εκδήλωση του ΚΚΕ και να καταφέρεται εναντίον του (συμμάχου της Ελλάδας) Ισραήλ, του ΝΑΤΟ (του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος) και της κυβέρνησης και σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι για τους πολίτες να νιώθουν τη σιγουριά ότι οι ένστολοι είναι πειθαρχημένοι και έτοιμοι να ακολουθήσουν διαταγές και πόσο ωραίο θα ήταν να ένιωθαν έτσι και οι Ελληνες.