Καμιά... δουλειά δεν είναι ντροπή (βλ. ΣΥΡΙΖΟτρόλ και παπαγάλους της αντιπολίτευσης), αλλά και λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει. Με το που άρχισαν οι πυρκαγιές έπιασαν το πηλοφόρι, το μυστρί οι γνωστοί λασπιάδες και εκ του καναπέως άρχισαν τις... αναλύσεις: έτσι έπρεπε να το κάνει η Πυροσβεστική, στάχτη και μπούρμπερη το επιτελικό κράτος, πού είναι η κυβέρνηση και πάει λέγοντας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα έγιναν είναι καλώς καμωμένα, αλλά όσοι παραβλέπουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τον καύσωνα που χτυπά ανελέητα τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας τότε είτε είναι προβοκάτορες είτε είναι απλά οι γνωστοί νεοέλληνες του καφενέ και του καναπέ που για όλα έχουν άποψη και για όλα έχουν τη λύση. Κάτι σαν το... κάνε με μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις...

Κατά τα λοιπά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια –ακόμη μια φορά– στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που, κάτω από αντίξοες συνθήκες, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές –κι ας έχουν διαφορετική άποψη κάποιες γνωστές τηλεπερσόνες– και να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει το νησί των Ιπποτών, την πανέμορφη Ρόδο.

Μέχρι τότε ας σωπάσουν οι ξερόλες και οι ύαινες του Διαδικτύου. Ξαναπιάνουν... δουλειά μετά το σβήσιμο της φωτιάς.