Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που έκαιγε από χθες αργά το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Κεφαλονιάς. Σημαντική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που με το πρώτο φως της ημέρας, βόηθησαν τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Αναλυτικότερα, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, έδωσαν μάχη με τις φλόγες, στις δύσβατες εκτάσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης.

Ακόμα, αργά χθες το απόγευμα στην Κεφαλονιά βρέθηκαν 26 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα και αεροπορικώς από 'Αραξο μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ώστε να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στο νησί.

Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μίλησε ο Αντιπερειάρχης Κεφαλονιάς, Σταύρος Τραυλός, ο οποίος επεσήμανε ότι "υπήρξε μια μεγάλη φωτιά, έχουν καεί περίπου 400 στρέμματα γης. Μέχρι τις τρεις το πρωί οι άνεμοι ήταν πολύ έντονοι ενώ στην συνέχεια κόπασαν. Οι πυροσβέστες, μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους της περιοχής έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά".

Ακόμα ο κ. Τραυλός χαρακτήρισε σημαντική ως "σημαντική και άμεση τη βοήθεια από τη ηπειρωτική χώρα" ενώ τέλος ανέφερε ότι η "ΠΕ Κεφαλονιάς, ήταν δίπλα στους πυροσβέστες και τους κατοίκους, τόσο με υδροφόρες όσο και με μηχανήματα έργου".