Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται για έκτη ημέρα στη Ρόδο.

Υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς, στο κέντρο και ανατολικά της Ρόδου, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασιλής Βαθρακογιάννης.

Πρόσθεσε πως με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν 6 εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων εναέρια μέσα από Τουρκία και Κροατία, ενώ τόνισε ότι ανά ώρα θα ενισχύεται αυτή η δύναμη για οποιαδήποτε αναζωπύρωση στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 204 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 39 οχήματα ενώ ήδη έφτασαν στο νησί τα 2 C-130 που μετέφεραν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Την εκκένωση των χωριών της Λίνδου και της Καλάθου καθώς και του οικισμού των Πεύκων ανακοίνωσε νωρίτερα με επείγουσα ειδοποίηση του το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Τα δύο χωριά και ο οικισμός είναι από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Ρόδου.

Μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι στη Ρόδο. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφέρε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι, εκκενώστε τώρα προς Ρόδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».