αναλυτής (ο)

1.αυτός που δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει ένα θέμα, «είναι δυνατόν να ρωτάς τον Αλέξη για τις εκλογές; Αυτός είναι γνωστός αναλυτής», 2. αυτός που περιγράφει και εξηγεί την πραγματικότητα εξυπηρετώντας συγκεκριμένη ατζέντα, «Ο Νικόλας είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και ο μόνος λόγος για τον οποίο τον ακούς να λέει μπούρδες είναι το ότι είναι αναλυτής»

Τα έχουν καταλάβει όλα λάθος

Αν κάτι δεν αντέχεται περισσότερο κι από τα παραμύθια με τα οποία οι πολιτικοί προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους ψηφοφόρους (ή τους εαυτούς τους) είναι οι βαθυστόχαστες αναλύσεις των «έγκριτων» αναλυτών, οι οποίοι, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν ατζέντες ή απλώς να δείξουν ότι βλέπουν κάτι που κανείς άλλος δεν βλέπει, καταλήγουν να ισχυρίζονται ότι 1+1 κάνει 3.

Ετσι, ακόμα και το βράδυ των εκλογών τα δύστυχα αυτάκια μας άκουσαν ότι «ο Κασσελάκης έχει επικοινωνιακό χάρισμα» (ενώ στην πραγματικότητα επικοινωνιακά είναι πάτος και γι’ αυτό απέτυχε παταγωδώς), ότι ο Ανδρουλάκης κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ (ενώ στην πραγματικότητα το κατόρθωμά του είναι που καταφέρνει να κρατάει το ΠΑΣΟΚ τόσο χαμηλά και να χάνει κι από τον Κασσελάκη) και ότι το μήνυμα στην κυβέρνηση ήταν να στρίψει πιο δεξιά (ενώ οι άνθρωποι στον 21ο αιώνα έχουν απαλλαγεί από τέτοιες ταμπέλες και το μόνο που θέλουν από την κυβέρνηση είναι να σοβαρευτεί και να λύσει προβλήματα).

Κι ύστερα όλοι μαζί αναρωτιούνται «μα γιατί ο κόσμος απαξιώνει τα ΜΜΕ;». Ελα ντε.

Αφηγήματα

Πολύ βολικό το αφήγημα της μεγάλης ανόδου της Ακροδεξιάς, καθώς απαλλάσσει κάπως κυβερνητικούς και αντιπολιτευτικούς από τις ευθύνες τους. Στην πραγματικότητα βέβαια η Λατινοπούλου είναι απλώς μια κλασική οννεδίτισσα παλαιάς κοπής, ο θρήσκος Νατσιός τσίμπησε κάτι λίγο παραπάνω από τις βουλευτικές και ο αντρεοπαπαντρεϊκός Βελόπουλος απλώς ενσωμάτωσε το ποσοστό των Σπαρτιατών.

Η φασαρία ήταν αυτή που ενόχλησε

Αυτό που μοιάζει να μην καταλαβαίνουν πολλοί στην κυβέρνηση είναι ότι αυτό που ενόχλησε δεν ήταν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά το ότι ένα ζήτημα που αφορούσε τόσους λίγους έγινε το ιερό δισκοπότηρο της κυβέρνησης. Κι αυτό ενόχλησε πολύ ακόμα και ανθρώπους που ήταν υπέρ του νομοσχεδίου, αλλά έχουν μάθει να αξιολογούν.

Επιλογές

Δεν καταλαβαίνω γιατί προκαλεί εντύπωση το ότι ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα προτίμησε να πάει τη Φάρλι για κακά παρά να συναντήσει τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την Κουμουνδούρου. Δεν είναι καλό ο καθένας να επιλέγει να κάνει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα;