βιαστής παιδιών (ο) 1. μικροπαραβάτης του νόμου «το δικαστήριο δεν μπορούσε παρά να τον καταδικάσει, αλλά επειδή ήταν βιαστής παιδιών αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και τον άφησε ελεύθερο» 2. πρόσωπο εμπιστοσύνης «οι συγχωριανοί και οι συγγενείς του τον θεωρούσαν πάντα βιαστή παιδιών και έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα ήταν ένας δολοφόνος»

Στην Ηλεία ένα κοριτσάκι δολοφονήθηκε επειδή το 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε ότι ένας πρωτοδίκως καταδικασμένος βιαστής παιδιών είναι κάποιος που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του. Πιθανότατα οι δικαστές έκριναν ότι το να βιάζεις παιδιά δεν είναι και κανένα φοβερό έγκλημα κι έτσι άφησαν ελεύθερο τον άνθρωπο που οι ίδιοι καταδίκασαν. Σε κάθε περίπτωση, είναι άδικο οι δικαστές να μην κάτσουν μαζί του στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 11χρονης ανιψιάς του, που πιθανόν να είχε αποφευχθεί αν οι αντιλήψεις τους για τον βιασμό παιδιών ήταν κάπως διαφορετικές. Λέω «πιθανόν» γιατί εκτός από τη στάση των δικαστών πρέπει να συνυπολογίσουμε και τη στάση των συγχωριανών/συγγενών του βιαστή και δολοφόνου (που ήταν συγγενείς και του θύματος), τους οποίους δεν φαίνεται να προβλημάτιζε η καταδίκη για βιασμό ανηλίκου, με αποτέλεσμα η δολοφονία να τους σοκάρει τόσο ώστε σε έξαλλη κατάσταση να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Αποστολέας

Ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα έχει, λέει, λάβει πολλά μηνύματα που, μεταξύ άλλων ομορφιών, του λένε «μην τα παρατήσεις» και «μη μας προδώσεις» και από τη μεριά μου βάζω στοίχημα ότι τα περισσότερα από αυτά τα μηνύματα έχουν διεύθυνση αποστολέα την οδό Πειραιώς, αριθμός 62 και περιοχή Μοσχάτο.

Η ομάδα χρειάζεται προπονητή

Ακούω και διαβάζω τις πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνει η αλλαγή παικτών σε μια, στην ουσία, ακέφαλη ομάδα. Η κυβέρνηση, από το καλοκαίρι του 2022 που αποχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μπορεί να έχει ικανό πρόεδρο, αλλά έχει μείνει χωρίς κόουτς, οπότε οι παίκτες από μόνοι τους μικρή σημασία έχουν.

Χάθηκε η μπάλα

Και όπως όλα δείχνουν με την απουσία του κόουτς που έκανε την ομάδα να τρέχει χάθηκε σιγά σιγά και η επαφή με την πραγματικότητα και αντικαταστάθηκε από την αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολλών. Αυτών δηλαδή που μπορεί να μην ανήκουν στις παρέες των αστέρων της ομάδας, αλλά γεμίζουν (ή αφήνουν άδειο) το γήπεδο-κάλπη.