Μετά την χθεσινή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατέθεσε υπόμνημα στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, αναφορικά με τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» επειδή ο de facto αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος, είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, λέγοντας μήπως «παρέπεσε στις κρουαζιέρες του κ.Κασσελάκη το υπόμνημα και ξέχασαν να το καταθέσουν», ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δράσει και να καταθέσει υπόμνημα «σήμερα κιόλας»! Η σημαντική λεπτομέρεια όμως, είναι ότι η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας, έχει ήδη παρέλθει, καθώς αυτή ήταν το περασμένο Σάββατο 20/04. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιο τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος, Αλέξανδρο Αυλωνίτη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της Βουλής και στους δημοδιογράφους Λουκία Γκάτσου και Λαμπρο Πέγκο, ο βουλευτής είπε ότι είχε χθες (22/04) συνάντηση με τους συνεργάτες του και τον Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να καταθέσουν σήμερα (23/04) το υπόμνημα στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, οι άνθρωποι συναντήθηκαν δυο ημέρες μετά την προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν το υπόμνημα την επόμενη ημέρα -σήμερα- δηλαδή τρεις ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία! Λαμπρά!

Αμέλεια, ή σκοπιμότητα;

Από όλη αυτή την ιστορία, γεννώνται αμείλικτα ερωτήματα: δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα το υπόμνημα επειδή οργανωτικά -τουλάχιστον- είναι για τα πανηγύρια, ή κρύβεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτό; Στο σενάριο της ανικανότητας, τα πράγματα είναι απλά: ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να κυβερνήσει την χώρα, όταν δεν μπορεί να καταφέρει να προλάβει μια προθεσμία, για ένα θέμα που -δήθεν- θεωρούν μείζονος σημασίας, δηλαδή τον «αποκλεισμό των φασιστών» από την πολιτική ζωή του τόπου. Να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο τυχόν αποκλεισμός των «Σπαρτιατών» δεν έχει ιδεολογικό, αλλά ποινικό πρόσημο. Ο λόγος για τον οποίον αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή και πιθανόν να αποκλειστούν οι «Σπαρτιάτες», είναι επειδή αφενός η Χρυσή Αυγή διοικούνταν από μια ομάδα η οποία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, κι αφετέρου, ένας εκ των καταδικασθέντων -ο Ηλίας Κασιδιάρης- φέρεται να είναι ο de facto αρχηγός των «Σπαρτιατών», καθιστώντας το εν λόγω κόμμα «κέλυφος» για την Χρυσή Αυγή.

Το σενάριο της σκοπιμότητας όμως είναι αρκετά πιο σκοτεινό. Υπάρχει μια μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πιστεύει ότι η ύπαρξη τέτοιων κομμάτων, βοηθά στον κατακερματισμό των ψηφοφόρων και που θεωρεί ότι μια πολυδιάσπαση του Δεξιού χώρου -ανάλογη με εκείνη που έχει υποστεί ο Αριστερός χώρος- πολιτικά είναι πιο συμφέρουσα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, εξηγείται εύκολα το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορούσε» να βρεθεί αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής και τελικά κατέληξε να ολοκληρωθεί το 2020, μετά από πέντε χρόνια. Είναι άλλωστε λογικό πως για να μπορεί κανείς να «πουλάει» αντιφασισμό, προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη του φασισμού. Εάν η Δημοκρατία τον περιθωριοποιήσει πλήρως, τι ακριβώς θα πουλάνε οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Άλλωστε, μόνο με ριζοσπαστική οικολογία, δουλίτσα δεν γίνεται.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη

Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Χτες, είχα μια συνάντηση εγώ, ως τομεάρχης Δικαιοσύνης, μαζί με τους συνεργάτες μου και με τη συμμετοχή του προέδρου μας -της κοινοβουλευτικής ομάδας- του Σωκράτη του Φάμελλου. Ήδη, τώρα που συζητάμε, θα κατατεθεί το συγκεκριμένο κείμενο».

Λουκία Γκάτσου: «Άρα, θα καταθέσετε κι εσείς υπόμνημα».

Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Βεβαίως, ακούστε ποιο είναι το θέμα - βεβαίως θα καταθέσουμε, σήμερα κιόλας».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο