Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα παραδοχή έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε από την Αστυπάλαια, στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα, καθώς του τέθηκε το ερώτημα εάν φοβάται ότι η επίσκεψή του στο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προσπάθεια καπηλείας ψήφων από τους θρησκευόμενους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του έθεσε το ερώτημα στο πλαίσιο της συνέχειας μετά το περιστατικό με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και το «θαύμα της κολυμπήθρας», κάτι που ενόχλησε προφανώς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προκειμένου να αποφύγει τη σύνδεση των δύο περιστατικών ως προσπάθεια προσέγγισης με την Εκκλησία, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για επίσκεψη σε ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία, για να προσθέσει ότι «θα πάω, βεβαίως, σε όλα τα αξιοθέατα και μνημεία πολιτισμικά που έχει η χώρα μας. Μερικά απ' αυτά αναφέρονται στον θρησκευτικό τουρισμό, άλλα είναι στον οικολογικό τουρισμό, άλλα στον αγροτικό τουρισμό, άλλα στον κλασικό τουρισμό. Μακάρι να είχαμε τον πολιτισμό -και σύγχρονο και κλασικό- ως την προμετωπίδα της τουριστικής μας βιομηχανίας». Βέβαια, ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται εν λειτουργία και το επισκέπτεται κάποιος πιστός -όπως ο Στέφανος Κασσελάκης- δεν το επισκέπτεται για την αρχιτεκτονική του. Ακόμη, όταν ένας πολιτικός επισκέπτεται ένα μοναστήρι, πάλι δεν το επισκέπτεται για την αρχιτεκτονική του.

Είναι σαφές ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη δυσφορία για το «θαύμα της κολυμπήθρας», καθώς στην προσπάθειά του να πάρει κάποιες αποστάσεις από τη θρησκεία, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πήγε ως... τουρίστας στο μοναστήρι, ενώ για να εμπεδώσει το κοινό ότι μόνο ως τουρίστας πήγε, είπε ότι θα πάει σε όλα τα μνημεία και τα αξιοθέατα που θα βρει στο διάβα του, παραδεχόμενος στην ουσία ότι δεν κάνει πολιτική περιοδεία, αλλά αυτό που στην τουριστική βιομηχανία αποκαλείται «island hopping». Δηλαδή, το τουριστικό πακέτο στο οποίο τουρίστες πάνε από νησί σε νησί, για να δουν όλα τα αξιοθέατα των νησιωτικών συμπλεγμάτων. Ωραίος ο Στέφανος!

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

Γιώργος Λιάγκας: «Χθες, Στέφανε, στην Αμοργό επισκεφθήκατε ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια της χώρας μας, την Παναγιά τη Χοζοβιώτισσα. Σε είδα κιόλας, ανέβηκες και τις σκάλες, χάιδεψες και τη γατούλα και μετά μίλησες εκεί με τους καλόγερους. Ήταν εικόνες εντυπωσιακές. Θα πούνε τώρα κάποιοι "έγινε αυτό που έγινε με τον Ελπιδοφόρο στην Αμερική. Πήγε τώρα στη Χοζοβιώτισσα και μίλαγε με τους καλόγερους. Τι θέλει να μας πει ο Κασσελάκης; Ότι είναι τόσο κοντά στη θρησκεία; Πάλι θέλει να καπηλευθεί ψήφους από ανθρώπους που είναι κοντά στη θρησκεία"; Θα σ' το πούνε, για αυτό το ρωτάω».

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχουμε - εδώ πέρα κυριολεκτικά πεθαίνει κόσμος στα νησιά από το διαλυμένο ΕΣΥ, κι εσύ με ρωτάς εάν η επίσκεψή μου σε ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία των Κυκλάδων έχει πολιτική σκοπιμότητα; Είμαστε με τα καλά μας; Σε παρακαλώ. Να έχουμε λίγο κοινή λογική εδώ πέρα. Θα πάω, βεβαίως, σε όλα τα αξιοθέατα και μνημεία πολιτισμικά που έχει η χώρα μας. Μερικά απ' αυτά αναφέρονται στον θρησκευτικό τουρισμό, άλλα είναι στον οικολογικό τουρισμό, άλλα στον αγροτικό τουρισμό, άλλα στον κλασικό τουρισμό. Μακάρι να είχαμε τον πολιτισμό -και σύγχρονο και κλασικό- ως την προμετωπίδα της τουριστικής μας βιομηχανίας».