Ξινή του βγήκε του Ευάγγελου Αντώναρου -και από αναπάντεχο άτομο-, η διαχρονική του κακοβουλία απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο εδώ και πολύ καιρό αποκαλεί «ατάλαντο γόνο», κυρίως στις αναρτήσεις του στο FaceBook και το Twitter/X. Στην συμμετοχή του σε πάνελ του Attica TV, καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώρογυ Μελιγγώνη, μαζί με τον Τάσο Γαϊτάνη από τη Νέα Δημοκρατία και τον Φίλιππο Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Αντώναρος αναπαρήγαγε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει τους φόρους», τη στιγμή που είναι η μοναδική κυβέρνηση, η οποία τους έχει μειώσει, με τον Τάσο Γαϊτάνη να του λέει ότι τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε με έναν νόμο κι ένα άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ, τον μείωσε η Νέα Δημοκρατία 30%, για να συνεχίσει λέγοντας «δυστυχώς, με αυτά που λέτε, αποδεικνύετε ότι η πολιτική σας πρόταση και το πολιτικό σας επιχείρημα, είναι "να πέσει ο Μητσοτάκης"». Ο Ευάγγελος Αντώναρος θεωρώντας ότι του δόθηκε καλή πάσα να βγάλει μια ακόμη φορά την πικρία του, είπε «εγώ το λέω επειδή μπορεί να ενοχληθείτε: αυτός ο ατάλαντος γόνος, που έτυχε να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, είναι η αιτία του κακού στη χώρα».

Στο άκουσμα αυτής της ατάκας, ο Γιώργος Μελιγγώνης (ο οποίος έχει περάσει από την Αυγή και το Κόκκινο, την εφημερίδα και το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ) βγήκε από τα ρούχα του, λέγοντας «ο κύριος Μητσοτάκης από το 2019, όπου βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ, του ρίχνει 20 μονάδες στο κεφάλι, κύριε Αντώναρε» για να συνεχίσει «ε, δεν μπορεί να έτυχε. Δηλαδή θέλω να πω, έγινε μια, έγινε δυο, έγινε τρεις, μήπως πέτυχε κιόλας;», κάνοντας έτσι τον Ευάγγελο Αντώναρο να προσπαθήσει να ανασκευάσει το έωλο επιχείρημά του. Προκειμένου να γλιτώσει τον διασυρμό, κατέφυγε στο ψεκασμένο επιχείρημα «επειδή κάποιοι άλλοι βγήκαν από την κούρσα τότε, με διαφόρους τρόπους, αυτό εννοώ έτυχε», για να συνεχίσει λέγοντας «πώς εξαγοράστηκαν οι ψήφοι του Ακροδεξιού αντιπρόεδρου, Άδωνι Γεωργιάδη. Έγινε αντιπρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία, δεν έγινε τυχαία».

Κατ' αρχάς, ουδείς βγήκε «εκτός κούρσας με διάφορους τρόπους» στην διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι συμμετέχοντες ήταν τέσσερεις (Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης) εκ των οποίων οι δυο πρώτοι πέρασαν στον Β' γύρο, όπου και νικητής αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης στήριξε επισήμως τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Β' γύρο, ο οποίος τελικά και εξελέγη. Είναι κάτι καινοφανές; Φυσικά όχι. Σε όποιες ψηφοφορίες υπάρχει Β' γύρος -π.χ. αυτοδιοικητικες-, είναι σύνηθες οι υποψήφιοι που δεν πέρασαν στον Β' γύρο να στηρίξουν δημοσίως έναν εκ των δυο υποψηφίων. Αλλά έστω ότι δεν μας κάνουν οι αυτοδιοικητικές. Ας πιάσουμε την περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ: εάν δεν μας απατά -που δεν μας απατά- η μνήμη μας, κατά την διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς -ο οποίος δεν πέρασε στον Β' γύρο- στήριξε επίσημα την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας μάλιστα κοινές δηλώσεις μαζί του ανακοινώνοντας την προγραμματική τους συμφωνία, στο περιστύλιο της Βουλής. Τότε, προφανώς ήταν όλα καλά κι ωραία, για τον Ευάγγελο Αντώναρο. Όταν στήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν απόδειξη της «έλλειψης ταλέντου» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αιδώς, κύριε Αντώναρε. Αιδώς.

Η επίμαχη στιχομυθία

Τάσος Γαϊτάνης: «Δυστυχώς, με αυτά που λέτε, αποδεικνύετε ότι η πολιτική σας πρόταση και το πολιτικό σας επιχείρημα, είναι "να πέσει ο Μητσοτάκης". Αυτό είναι. Αυτό λέτε στον Έλληνα πολίτη, εσείς προσωπικά».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Ο Μητσοτάκης είναι - εγώ το λέω επειδή μπορεί να ενοχληθείτε: αυτός ο ατάλαντος γόνος, που έτυχε να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, είναι η αιτία του κακού στη χώρα».

Τάσος Γαϊτάνης: «"Έτυχε". Μάλιστα. Προσβάλλετε τους Έλληνες πολίτες. Αλλά τέτοιοι είστε, αλαζόνες».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Κύριε Αντώναρε, μισό λεπτό. Θα μου πείτε ότι σας προβοκάρω. Ο κύριος Μητσοτάκης από το 2019, όπου βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ, του ρίχνει 20 μονάδες στο κεφάλι, κύριε Αντώναρε».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Θα το δούμε την επόμενη φορά».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Ε, δεν μπορεί να έτυχε. Δηλαδή θέλω να πω, έγινε μια, έγινε δυο, έγινε τρεις, μήπως πέτυχε κιόλας; Δεν ξέρω πώς, γιατί και τα λοιπά».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Έτυχε, δεν εννοώ έτυχε-»

Τάσος Γαϊτάνης: «Πού να είχε και ταλέντο δηλαδή».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Τώρα, θα σας πω τι εννοώ "έτυχε". Επειδή κάποιοι άλλοι βγήκαν από την κούρσα τότε, με διαφόρους τρόπους, αυτό εννοώ έτυχε -»

Γιώργος Μελιγγώνης: «Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέτε».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Είναι κι άλλοι. Πώς εξαγοράστηκαν -με πολιτικά εννοώ κριτήρια- οι ψήφοι του Ακροδεξιού αντιπρόεδρου, Άδωνι Γεωργιάδη. Έγινε αντιπρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία, δεν έγινε τυχαία».

Γιώργος Μελιγγώνης: «Που στήριξε Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο, λέτε τώρα».

Ευάγγελος Αντώναρος: «Βεβαίως. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, άσπρα - μαύρα όσο φαίνεται και σήμερα ο ένας Ακροδεξιός είναι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος Ακροδεξιός, υπουργός Επικρατείας Βορίδης, είναι το νούμερο δυο στην κυβέρνηση».