Κατατέθηκε το Σάββατο από τη Νέα Δημοκρατία στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων, που αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, το διάστημα μετά τις βουλευτικές εκλογές και εν όψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα.

Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη των Σπαρτιατών από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό το κόμμα έως και σήμερα. Επομένως, με το υπόμνημα παρέχονται, σύμφωνα με το νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού των Σπαρτιατών εν όψει των ευρωεκλογών, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Κασσελάκης ανάμεσα στις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά δεν βρήκε χρόνο να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχο υπόμνημα. Αυτοί που κόπτονται για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου...