Έχει ειπωθεί πολλές φορές η φράση ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα επιχειρεί να πει για την μεσαία τάξη από την ημέρα που αποχώρησε από την καρέκλα της εξουσίας. Όταν όμως αυτό το λέει ο πρόεδρός του τότε προκαλείται μια κάποια αίσθηση. Ακόμη και αν επιχειρεί να πείσει πως η κυβέρνηση Τσίπρα αφαίμαξε τους πολίτες λόγω… ανάγκης.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία υπόσχεται μηδενικούς φόρους, χαρακτηριστική: «Φορολογία. Θα μου πείτε "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί". Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε. Γιατί παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία».

Είναι και αποκαλυπτική όμως. Πρώτα απ΄ όλα μιλά για σπίτι του κρεμασμένου αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «φορολόγησε». Τα υπόλοιπα γνωστά, μας τα έχουν πει και άλλοι. Δηλαδή ότι το έκανε αναγκαστικά για να σώσει τη χώρα, ξεχνά όμως και αυτός να πει ότι το έκανε αναγκαστικά για να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έφεραν έχοντας ήδη οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολόγησε. Υπερφορολόγησε. Έβαλε πάνω από 27 νέους φόρους τίναξε το σύστημα στον αέρα. Και το κρισιμότερο: επέλεξε να δημιουργήσει υπερπλεόνασμα, να ξεπεράσει δηλαδή αυτά που ζητούσε η τρόικα…

Οπότε ναι, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»...

Δείτε το βίντεο: