Κάτι τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα και η ανοιχτή αμφισβήτησή του, κάτι οι ευρωεκλογές που δεν είναι μακριά αλλά για τον ίδιο αποτελούν ορόσημο ως προς την πολιτική καριέρα του, ο Στέφανος Κασσελάκης «συριζοποιείται» και αντιγράφει πλήρως τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα με έωλες υποσχέσεις και επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να δείξει… αριστερός. Ίσως για να πείσει και την κυρία που τον ρώτησε αν είναι έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» κυρίως όμως για να απευθυνθεί στους «οπαδούς» του κόμματος ενόψει των εσωκομματικών μαχών που έχει να δώσει στο δρόμο για το συνέδριο, αφού η αντιπολίτευση της Κουμουνδούρου φαίνεται να αποφεύγει να του «αδειάσει» το χώρο και να αποχωρήσει οικειοθελώς το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση αν και δηλώνει πως «σπάει αυγά» δείχνει να εντάσσεται όλο και περισσότερο στη λογική και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή που το κόμμα, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, ακολούθησε για να καταβαραθρωθεί εκλογικά και ιδεολογικά. Ίσως να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά και να επιλέγει τον εύκολο δρόμο του λαικισμού, που αποδείχθηκε ότι δεν προσφέρει τίποτε σε όσους τον ακολουθούν.

Εκτιμώντας πως βρήκε ευκαιρία να δείξει αριστερό προφίλ βγήκε να μοιράσει, μέσω διαδικτύου αφορολόγητα. Επέλεξε να χαϊδέψει αυτιά τάζοντας μηδενικό φόρο για εισόδημα έως 10000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Επιχειρώντας να ξεφύγει από τη λογική του celebrity εμφανίζεται να υιοθετεί ως «σοβαρότητα» τον λαϊκισμό. Με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά να… απορροφά τον νέο πρόεδρό του.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Φορολογία. Θα μου πείτε «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί». Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε. Γιατί παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Διαβάζω τα πρωτοσέλιδα από τρεις εφημερίδες που δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ:Καθημερινή, Τα Νέα, Δημοκρατία: 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1444 ευρώ ο καθένας! Η λογική «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω» οδηγεί ΚΑΙ σε φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ.Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα… αριστερό αφήγημα και ενόψει των ευρωεκλογών με βασικό στόχο να συσπειρώσει οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που έχουν ήδη πηδήξει από το καράβι αναζητώντας άλλα μέσα… μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει γενικά... χρήμα. το θέμα είναι να δείξει και που θα το βρει.